Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Doi elevi ai Școlii „Avram Iancu” din Alba Iulia, calificați la Concursul Național de Lectură și Interpretare „Ionel Teodoreanu”

Publicat

Maia Nicula și Petru Joldeș, elevi ai Școalii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia, vor participa la Concursul Național Transcurricular de Lectură și Interpretare „Ionel Teodoreanu”, care se va desfășura la Iași, în perioada 16-19 mai 2024. Ambii elevi au obținut rezultate remarcabile la faza județeană a Olimpiadei  de limba și literatura română, reușind astfel calificarea la acest concurs național.

Potrivit reprezentanților instituției de învățământ, Maia Nicula, elevă în clasa a V-a C, a obținut premiul II sub îndrumarea prof. Dana Slevaș. Maia este o elevă ambițioasă, perseverentă și creativă care a reușit să își dezvolte pasiunea pentru lectură, talentul, imaginația, dar și puterea de înțelegere a mesajului estetic în cadrul orelor de limba română.

Reușita ei se datorează muncii susținute, seriozității și dorinței permanente de autodepășire, iar rezultatele obținute atât la clasă, cât și la concursurile școlare din clasele primare, unde a obținut numeroase premii și distincții, sunt o confirmare că Maia este o elevă de excepție.

Petru Joldeș, elev în clasa a VI-a B, a obținut premiul III la faza județeană a Olimpiadei de limba română, fiind coordonat de prof. Gabriela Marina.

Anul acesta, Petru a reușit performanța de a-și completa palmaresul cu numeroase premii și distincții pe care le-a obținut la concursurile și olimpiadele școlare: locul I la etapa județeană a Olimpiadei de fizică, locul II la Olimpiada de religie, faza județeană, mențiune la Concursul Național de Matematică „Luminamath” și la Concursul interjudețean „Pitagora”, locul I la Concursul lingvistic internațional „Kangaroo”.

Un rezultat de excepție este și cel obținut de Petru în clasa a V-a , la etapa națională a Olimpiadei de matematică, unde a fost medaliat cu  bronz.

Toate rezultatele sale reprezintă o confirmare a faptului că excelența în pregătire poate fi atinsă prin foarte multă muncă, pasiune, dedicare și determinare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax