Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Doi elevi de la Colegiul Tehnic Aiud şi Colegiul „Horea, Cloşca şi Crişan” Abrud, eliminaţi din sala de examen, la Bacalaureat

Publicat

elevi

Doi elevi din Abrud şi Aiud au fost eliminați din sala de examen în timp ce susțineau proba scrisă de alegere a profilului, la Bacalaureat. Potrivit vicepreședintelui Comisiei de Bacalaureat 2013 din Alba, inspectorul şcolar Dan Cherecheş, acestora le-a sunat telefonul în timpul examenului, ceea ce a făcut ca elevii să fie dați afară din examen, cu nota 1. Cei doi vor putea susține examenul, conform metodologiei, abia în sesiunea din 2014.

Acesta a spus că pentru proba scrisă la alegere a profilului, 3.046 de candidaţi au fost înscrişi. Cei doi elevi eliminaţi au susţinut probele scrise la Colegiul „Horea, Cloşca şi Crişan” din Abrud şi Colegiul Tehnic Aiud.

Conform metodologiei, la capitolul VIII, art. 70, alin 10. se prevede că elevii care au fost eliminati de la o probă pentru fraudă sau tentativă nu mai pot participa la probele următoare și sunt declarati eliminati din examen, fără posibilitatea recunoașterii notelor obținute anterior. Astfel, cei care au fost eliminați nu au dreptul să li se mai recunoască promovările de la alte probe anterioare.

Capitolul Răspunderi disciplinare, Art. 96, Alin 1. prevede că acei candidați care au fost eliminați de la o probă pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului.

Procedura de eliminare din sală este următoarea: Asistenții de sală, care au sesizat incidentul, anunță președintele, se face constatarea, procesul verbal, se elimină elevii conform condițiilor și se afișează imediat situația de eliminare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax