Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Doi frați din Alba au tăiat un copac pentru a avea cu ce să facă focul: s-au ales cu dosar penal. Ce au decis judecătorii

Publicat

Doi frați din Alba care au tăiat un copac pentru a face rost de lemne de foc au aflat recent ce au decis magistrații în cazul lor. Mai exact este vorba despre un dosar penal deschis de oamenii legii din Blaj.

Dosarul penal a fost deschis după ce frații de 22 și 18 ani au mers într-o pădure de lângă localitatea Tătăârlaua și au tăiat un măr.

Fapta s-a petrecut în luna martie a anului 2023, iar o decizie a judecătorilor a venit recent, în data de 31 octombrie 2023.

Motivarea a fost făcutpă publică, iar în ea este scris motivul pentru care frații au tăiat copacul. Aceștia s-au ales cu un dosar penal pentru ”furt de arbori”.

Potrivit motivării instanței, cei doi ”au tăiat fără drept, de pe picior, cu un motoferăstrău, un arbore din specia măr cu diametrul la cioată de 45 cm., de pe un teren în afara fondului forestier naţional. Materialul lemnos l-au sustras, transportându-l cu un atelaj hipo spre localitatea Tătârlaua, unde au fost interceptați de organele de poliție”, se arată în documentul citat.

Cantitatea de lemn era de un metru cub și jumătate, iar cei doi frați au precizat că localitatea Tătârlaua nu este racordată la rețeaua de gaz, familia lor are o situație materială precară, nu dețin aragaz cu butelie și aveau nevoie de lemne pentru sobă.

Polițiștii care i-au oprit în trafic le-au făcut dosar penal, iar dosarul a ajuns în lucru la procurorii din Blaj.

Deoarece prejudiciul comis a fost de 430 de lei, cei doi nu mai aveau antecendente penale, iar continuarea procedurii ar fi costat prea mult, magistrații au decis să închidă dosarul penal.

Drept urmare au cerut confirmarea renunțării la urmărirea penală, iar cererea lor a fost admisă de magistrați. În data de 31 octombrie dosarul a fost închis. Decizia a fost definitivă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    marți, 07.11.2023 at 23:01

    Băieţi, acum puteţi fura în linişte.

  2. unu

    miercuri, 08.11.2023 at 08:19

    Altii fura cu camioanele si autoritatile se fac ca nu vad. Astia 2 mureau de frig. Au „furat” ca sa supravietuiasca.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax