Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Doi hoți au spart magazinul Flanco din Sebeș: În 60 de secunde au furat 32 de telefoane. Cum au rezolvat criminaliștii cazul

Publicat

politie mascati

Fragmenul dintr-o mănușă chirurgicală a fost indiciul care i-a dus pe criminaliștii din Alba mai aproape de rezolvarea unei spargeri la un magazin de electronice și electrocasnice din Sebeș. 

Deși în primă fază cei doi făptași nu au putut fi identificați deoarece au fost mascați când au dat spargerea, unul dintre ei a fost prins pe baza probelor ADN. 

Este vorba despre o spargere dată în anul 2018, la magazinul Flanco din Sebeș. Aproape patru ani mai târziu unul dintre cei care au dat spargerea a fost trimis în judecată, iar în data de 28 septembrie 2022, dosarul pentru furt calificat a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară.

De asemenea motivarea a fost făcută public.

Potrivit documentului citat, ”cele două persoane, anterior comiterii faptei, au traversat strada dinspre porțiunea de vegetație deplasându-se în spatele complexului, mai exact în partea de vest a acestuia.

Ulterior, aceștia s-au deplasat spre magazin folosind gangul situat între supermarketul Kaufland și magazinul Jysk, traversând o parte din parcarea complexului de magazine.

Ajunși în fața magazinului, cele două persoane, cu ajutorul unui obiec contondent, au forțat sistemul de închidere asigurare al celor două uși culisante, pătrunzând prin efracție în interiorul acestuia.

După pătrunderea în magazin, cele două persoane s-au deplasat la o vitrină în care se aflau mai multe cutii cu telefoane mobile de diferite mărci, unde, prin aplicarea mai multor lovituri cu obiectul contondent (bâtă/topor) au distrus sistemul de închidere-asigurare al acesteia și au spart geamul.

Din interiorul acestei vitrine cele două persoane au încărcat în plasele (gențile) avute asupra lor un număr de 32 de cutii care conțineau telefoane mobile de diferite mărci (Allview, Samsung, Iphone, Huawei, Xiaomi și Asus) după care au părăsit magazinul trecând în alergare prin fața supermarketului Kaufland spre partea de nord a complexului, toată acțiunea acestora desfășurându-se într-un interval de aproximativ 60 de secunde.

În imaginile surprinse de camerele de supraveghere s-a constat faptul că dintre cele două persoane, una era îmbrăcată în haine de culoare închisă, iar în picioare purta încălțăminte de culoare închisă.

Aceasta avea capul și fața acoperită cu un material textil de culoare albastră, iar în mâini purta mănuși de culoare albastră (cel mai probabil chirurgicale). Cea de-a 2-a persoană era îmbrăcată în haine de culoare închisă având pe ea o bluză/geacă de culoare închisă cu o dungă de culoare albă în partea de jos a acesteia, pantaloni de culoare închisă și încălțăminte de culoare albă, iar în mâini purta mănuși de culoare albastră (posibil chirurgicale)”, se arată în motivarea instanței.

Ce au făcut criminaliștii

Aceștia au descoperit o mică parte dintr-o mănușă chirurgicală folosită de unul dintre cei doi făptași. Au reușit să obțină probe ADN de pe aceasta, însă în baza de date națională nu a venit nici un rezultat.

Apoi probele au fost puse în baza internațională, unde în 2019 au dat un rezultat pozitiv: un bărbat din Hunedoara căruia autoritățile germane, dar și austrice i-au luat probe de ADN.

Deși a fost căutat de către autoritățile române, bărbatul nu a fost descoperit. Însă, la sfârșitul lunii iunie, bărbatul a fost identificat în Huneodara și câteva zile mai târziu a fost chestionat.

Acesta a recunoscut spargerea, dar nu a putut identifica și preciza cine a fost cel de al doilea făptaș.

Bărbatul a fost trimis în judecată pentru furt calificat și va fi judecat de magistrații Judecătoriei Sebeș.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax