Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Doi liceeni cu performanțe din Alba Iulia, în programul Creatori de viitor: Ianis Cristian Mateiu și Daniela Găiseanu

Publicat

Doi liceeni cu performanțe din Alba Iulia au fost selectați în programul Creatori de viitor – Champions United. Este vorba despre Ianis Cristian Mateiu și Daniela Găiseanu.

Champions United este unul dintre cele mai importante evenimente naționale dedicate liceenilor cu performanțe, parte a programului educațional Creatori de Viitor.

Lansat în 2014, proiectul a reunit până în prezent peste 900 de liceeni din peste 60 de localități din România și Republica Moldova.

Ediția cu numărul 11 are loc în perioada 28 august – 2 septembrie, la Cluj-Napoca și va găzdui 50 liceeni cu performanțe proveniți din toate colțurile țării.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Universității Babeș Bolyai.

Liceeni cu performanțe deosebite

Profilul participanților variază de la liceeni cu rezultate excepționale la competiții și olimpiade naționale și internaționale, la tineri care performează în sport, sunt activi din punct de vedere civic sau au o implicare deosebită în activități de voluntariat, ori liceeni care performează în zona culturii și a artei.

Doi liceeni cu performanțe din Alba Iulia, în programul Creatori de viitor

Din județul Alba au fost selectați 2 liceeni cu rezultate excepționale.

Ianis Cristian Mateiu, elev la Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, care s-a remarcat pentru reușitele sale semnificative în cadrul competițiilor școlare.

În 2022, a primit mențiune la Conferința Națională de Informatică pentru lucrarea sa, care a fost ulterior publicată în volumul conferinței.

De asemenea, a câștigat locul I în peste jumătate din cele 120 de concursuri Wellcode Weekly Contest la care a luat parte.

Daniela Florina Găisean, elevă la Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș, a obținut o medalie de bronz în 2023 și una de argint în 2024 la Olimpiada Națională de Creativitate Științifică, secțiunea Științe Aplicate.

De asemenea, a fost distinsă cu Diploma și Medalia de Excelență de către Universitatea Tehnică Cluj-Napoca.

În ianuarie 2024, la Tabăra Națională de Fizică „Marin Dacian Bica”, a câștigat medalia de aur la proba teoretică și sesiunea de prezentări științifice.

Daniela este din Alba Iulia, dar învață la Sebeș.

Despre ediția din acest an și invitații speciali

An de an structura evenimentului diferă în funcție de anumite nevoi identificate, însă o constantă în cadrul proiectului sunt sesiunile Transform, în care invităm mentori – Creatori de Prezent, așa cum îi numim noi – persoane care fac performanță într-un domeniu (fie că e vorba de mediul antreprenorial, jurnalism, societate civilă, mediul academic, tehnologie ș.a.), să intre în dialog cu liceenii prezenți în program.

”Începând cu ediția din 2021, am introdus un nou tip de sesiuni în agendă de tipul HARD TALKS. Luăm subiecte care nasc adesea polemică în societate și le tratăm cerebral, cu argumente indiferent de poziția avut față de subiect.

Considerăm că societatea are nevoie încă de pe băncile liceului de acest exercițiu, din ce în ce mai des, acela de a purta un dialog în care putem crește și învăța unii de la alții, fără a pune pe primul loc diferențele dintre noi, ci mai degrabă respectul, empatia și argumentarea.

Printre invitații de anul acesta se numără:

Dan Vodnar (profesor de Gastronomie moleculară și Biotehnologii alimentare în cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca; nominalizat în top 0.05% oameni de știință din lume), MIchael Bulzan (Director regional pe Europa, Africa, Asia Centrală și Orientul Mijlociu la Duke University), Gabriela Groza (psihoterapeut și avocat), Andreea Tănăsescu (fondatoarea La blouse Roumaine), Răzvan Cherecheș (profesor la Public School of Health, UBB), Mihnea Măruță (jurnalist și scriitor), Daniela Dumulescu (psiholog)

Una din zile o vom petrece într-o locație aflată într-un sat din Apuseni, unde liceenii vor avea câteva sesiuni cu mentori speciali, vor interacționa cu alumni ai programului și vor avea parte de experiențe culinare, jocuri de team building și momente de relaxare în aer liber.

Despre Creatori de viitor

Misiunea Asociației 11even cu Creatori de viitor este aceea de a forma o comunitate puternică a tinerilor performeri români.

”Dorim să-i provocăm să-și pună visele pe hârtie, apoi să vadă cum pot să transforme un gând, o idee, o viziune în realitate.

Să-i ajutăm să se echipeze corespunzător cu încredere, cunoștințe, conexiuni, iar apoi când vor începe să facă primii pași în viața profesională, să simtă și să arate că misiunea lor este aceea de a crea un viitor excepțional” au transmis organizatorii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate