Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Doi militari din Alba Iulia, eroi și salvatori pentru un bărbat rănit într-un accident rutier la Cluj. Cum au acționat

Publicat

Doi militari din Alba Iulia au salvat viața unui bărbat implicat într-un accident rutier, pe raza județului Cluj. Intervenția militarilor Bogdan Ionuț Fântână și Dragoș Rosa a fost detaliată pe Facebook, de reprezentații Forțelor Terestre, într-o postare pe Facebook. 

Într-o demonstrație impresionantă de curaj și devotament, caporalul Bogdan-Ionuț Fântână și fruntașul Dragoș Roșa din cadrul Batalionului 136 Geniu „Apulum”, din Alba-Iulia au devenit adevărați eroi, salvând viața unui bărbat implicat într-un accident rutier. Cei doi, aflați în misiune, nu au ezitat nici o clipă să intervină, atunci când au văzut o mașină răsturnată pe marginea drumului.

Accident pe raza județului Cluj

Incidentul s-a petrecut într-o dimineață liniștită, în jur de ora 7:30, când, la intrarea în localitatea Topa Mică, județul Cluj, au observat o mașină răsturnată, care prezenta toate semnele unui accident recent. Fără să stea pe gânduri, cei doi militari s-au grăbit să evalueze situația.

Apropiindu-se de mașină, caporalul Fântână a observat că în interior se afla un bărbat prins între resturile vehiculului, vizibil rănit și în stare de șoc. Conștient de pericolul iminent de explozie sau incendiu, militarul a acționat cu rapiditate, a reușit să deblocheze ușa mașinii și să-l extragă pe bărbat în siguranță. După ce l-au scos pe rănit din mașină, militarii au început imediat să-i acorde primul ajutor.

Au evaluat rapid starea victimei

Folosindu-și cunoștințele dobândite în cadrul instruirii militare, au evaluat rapid starea victimei și au aplicat măsurile necesare pentru a stabiliza bărbatul până la sosirea echipajului de ambulanță. Acțiunile lor rapide și bine coordonate au fost extrem de importante pentru supraviețuirea bărbatului.

Când echipajul de urgență a ajuns la fața locului, bărbatul era deja stabilizat, datorită intervenției prompte a militarilor. Medicii au confirmat că acțiunile lor rapide au fost de real ajutor pentru victimă. Bărbatul și-a exprimat recunoștința profundă față de militari, considerându-i pe salvatorii săi, adevărați eroi.


Bogdan-Ionuț Fântână și Dragoș Roșa au demonstrat că devotamentul și curajul unui militar nu se limitează doar la câmpul de luptă. Prin acțiunile lor, au arătat că adevăratul spirit al unui soldat constă în protejarea vieților și servirea comunității, indiferent de circumstanțe. Prin acțiunile lor militarii, inspirându-i pe toți cei din jurul lor, au crescut încă o dată încrederea cetățenilor în instituția din care fac parte, Armata României.

În concluzie, povestea celor doi militari ne amintește că eroii nu poartă întotdeauna mantii sau armuri strălucitoare. Uneori, ei sunt cei care, într-un moment de criză, aleg să acționeze cu mult curaj și compasiune, salvând vieți.

Contactat telefonic autorul accidentului le-a mulțumit încă o dată militarilor care au intervenit și i-au oferit primul ajutor, confirmând importanța intervenției lor”, au transmis pe Facebook, reprezentații Forțelor Terestre.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax