Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Doi pe un loc Rezidenţiat 2021: LISTA posturilor pentru spitalele din Alba. ASTĂZI, examene în șase centre universitare

Publicat

examen

Concursul de intrare în rezidențiat are loc duminică, în condiții speciale, provocate de pandemie. Este un număr record de participanți: 12.564 de candidați concurează pe 6.311 locuri. În acest an, sunt înscriși și 88 de candidați din Alba. Comparativ, anul trecut erau doar 72.

Potrivit Ministerului Sănătății, 12.564 candidați s-au înscris la concursul de rezidențiat. Aceștia vor concura pe 6.311 locuri și posturi pe cele 3 domenii de pregătire. Sunt 3.942 locuri și posturi pentru domeniul medicină, 1.190 de locuri pentru medicină dentară, 1.087 locuri pentru farmacie și 92 de locuri pentru ministerele cu rețea sanitară proprie.

„Este un număr record de participanți, mai mare chiar și față de anul trecut și vom lua, împreună cu universitățile de medicină și farmacie, toate măsurile pentru organizarea eficientă în contextul epidemiologic actual. În luna octombrie a.c. am suplimentat cu 439 cifra pentru Rezidențiat. Urez succes tuturor participanților la concurs și îi asigur de tot suportul meu”, declara Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății.

Pentru domeniul medicină, Ministerul Sănătății are posibilitatea să suplimenteze locurile în situația în care numărul candidaților promovați este mai mare decât cifra de şcolarizare.

Rezidențiat 2021: Doi pe un loc. Examene în 6 centre universitare

La fel ca în anii trecuți, concursul se desfășoară în șase centre universitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara, după aceeași metodologie, pe o durată de patru ore, sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări.

În acest an, sunt înscriși și 88 de candidați din Alba. Comparativ, anul trecut erau doar 72.

Concursul se desfășoară sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare în care se organizează concursul, pe o durată de 4 ore.

Candidați din județul Alba

La centrul de examen Cluj-Napoca sunt înscriși 72 de candidați din Alba: 21 la Medicină, 15 la Medicină dentară și 36 la Farmacie.

Vezi LISTA candidați înscriși Rezidențiat Cluj-Napoca 2021

La centrele din alte locații sunt înscriși alți 16 candidați din Alba: Târgu-Mureș (9 candidați), Timișoara (6 candidați), Craiova (1 candidat).

Vezi LISTA candidați înscriși Rezidențiat Târgu-Mureș 2021

Vezi LISTA candidați înscriși Rezidențiat Timișoara 2021

Vezi LISTA candidați înscriși Rezidențiat Craiova 2021

În total, pe țară, sunt 12.564 candidați înscriși, dintre care 5.756 la Medicină, 4.131 la Farmacie și 2.677 la Medicină dentară.

Vezi LISTA candidați înscriși Rezidențiat București 2021

Vezi LISTA candidați înscriși Rezidențiat Iași 2021

Mai puține locuri față de anul trecut

Ministerul Sănătății organizează concurs de intrare în rezidențiat pe post și rezidențiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie la data de 21 noiembrie 2021.

Concursul se desfășoară în centrele universitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara.

Sunt disponibile 3.672 de locuri pentru rezidenți la medicină, 1.190 la medicină dentară și 1.087 la farmacie.

Comparativ, anul trecut au fost scoase la concurs 4.645 de locuri la medicină, 1.651 la medicină dentară și 2.272 la farmacie.

La anestezie-terapie intensivă, cea mai solicitată specializare în pandemie, numărul de locuri a scăzut de la 278, câte erau scoase la concurs anul trecut, la 153 anul acesta, potrivit edupedu.ro.

Vezi Rezidentiat 2021 – LISTA posturi

Vezi Rezidentiat 2021 – LISTA locuri

10 posturi pentru rezidenți la spitale din Alba

În județul Alba sunt scoase la concurs pentru rezidenți 10 posturi la 4 spitale. Comparativ, anul trecut erau 19 posturi disponibile.

Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia (2 posturi):

Secția Boli Infecțioase – 1 post

Serviciul de prevenire a infecțiilor asociate asistenței medicale – epidemiologie – 1 post

Spitalul Municipal Blaj (4 posturi):

Compartiment Primiri Urgențe – 2 posturi

Compartiment Pneumologie – 1 post

Laborator Radiologie Imagistică Medicală – 1 post

Spitalul de Boli Cronice Câmpeni (1 post):

Medicină internă – 1 post

Spitalul Orășenesc ”Dr. Alexandru Borza” Abrud (3 posturi)

Compartiment Anestezie și Terapie Intensivă  – 1 post

Compartiment Boli infecțioase – 1 post

Ambulatoriu – dermato-venerologie – 1 post

Cine se poate prezenta la concursul de Rezidențiat 2021

La concurs se pot prezenta:

a) candidații posesori ai unei diplome de licență în profil medico-farmaceutic uman sau o diplomă echivalentă cu aceasta;

b) rezidenții aflați în pregătire, cu respectarea prevederilor art. 6 din Ordonanța Guvernului nr. 18/2009, aprobată prin Legea nr. 103/2012, cu completările ulterioare;

c) specialiștii care doresc să efectueze pregătire într-o altă specialitate, cu respectarea prevederilor legale, privitor la obținerea celei de a doua specialități.

Specialiștii care au efectuat programul de pregătire prin rezidențiat, forma pe post, pot obține a doua specialitate după îndeplinirea condiției din actul adițional încheiat la contractul de muncă;

d) candidații care îndeplinesc condițiile privind cetățenia, respectiv care nu au împlinit vârsta standard de pensionare, stabilite de Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare, și au diplomă de licență în profil medico-farmaceutic uman sau o diplomă echivalentă cu aceasta.

Sunt admiși la concurs numai candidații care sunt apți din punct de vedere medical (fizic și neuropsihic) pentru exercitarea activității în domeniul pentru care candidează, conform certificatului medical aflat la dosarul de înscriere.

Pentru candidații medici specialiști, formarea în a doua specialitate se poate obține numai în regim cu taxă. Taxa anuală pentru pregătirea într-o nouă specialitate, obținută prin concurs de rezidențiat, este aceeași cu cea prevăzută pentru a doua specialitate fără concurs de rezidențiat.

Rezidențiat 2021: test-grilă cu 200 de întrebări

Concursul se desfășoară sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare în care se organizează concursul, pe o durată de 4 ore.

Întrebările sunt diferite, în funcție de domeniu.

Alegerea unui loc sau post este condiționată de obținerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim realizat la nivel național pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu.

Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obținut, în limita locurilor/posturilor publicate la concurs, alcătuindu-se o singură clasificare națională pentru fiecare domeniu.

Rezidențiat 2021: Reguli la proba scrisă

Începând cu ora 8.30, candidații pot intra în sala în care au fost repartizați. La intrare se legitimează în fața șefului de sală cu buletinul/cartea de identitate sau pașaportul, documente ce trebuie să fie în termen de valabilitate.

Cei fără un astfel de document valabil nu sunt primiți în sala de concurs.

Candidații au obligația de a respecta toate măsurile igienico-sanitare impuse de organizatori.

Sunt așezați în sală în ordine alfabetică, conform listelor finale afișate, cu excepția perechilor soț – soție, frați – surori, care au obligația, sub sancțiunea anulării lucrării și eliminării din concurs, să semnaleze șefului de sală aceste situații, pentru a putea fi așezați separat.

De la ora 9.00 candidaților li se împart grilele pentru răspuns și câte o cariocă de culoare neagră pentru completarea grilei (atât pentru completarea răspunsurilor considerate corecte, cât și pentru completarea datelor de identitate).

Sacii sigilați conținând caietele cu întrebări vor fi aduși la săli în jurul orei 9.30. Integritatea acestor saci este constatată de șeful de sală și de 3 candidați din sala respectivă.

La ora 10.00 se desigilează sacii în toate sălile de concurs din toate centrele universitare.

Li se împart apoi candidaților caietele cu întrebări, ținându-se cont de tipul de grilă primit anterior.

Candidații care nu sunt prezenți în sală în momentul deschiderii sacilor cu caietele cu întrebări (ora 10.00) nu mai au acces în sala de concurs.

La terminarea concursului candidații predau șefului de sală, sub semnătură, grila de răspuns. Caietul cu întrebări rămâne în posesia candidaților, cu excepția celor care, din indiferent ce motiv, părăsesc sala în primele 3 ore de concurs.

Grilele de răspuns bune de corectat se predau de către candidați, sub semnătură, șefului de sală. Corectura acestor grile se face în mod electronic prin scanare, în sala de concurs, în prezența autorului și a încă 2 candidați din sala respectivă, care vor fi nominalizați în procesul-verbal al sălii și care vor semna pe acesta și pe grilele candidaților.

După anunțarea punctajului tuturor candidaților din sala respectivă, șeful de sală, în prezența a 3 candidați, ambalează și sigilează plicul cu grilele corectate și unitățile de memorie externă (memory stick) predat de personalul desemnat pentru operațiunea de scanare.

Pe durata corectării lucrărilor candidații rămân pe locurile stabilite la intrarea în sală.

Rezidențiat 2021: depunerea contestațiilor

Eventualele contestații privind răspunsurile corecte sunt depuse de candidați până la ora 16.00 în ziua de 22 noiembrie 2021.

Contestațiile se depun la sediul comisiei locale de concurs anunțat pe site-ul universității de medicină și farmacie unde a fost susținut concursul, numai prin poșta electronică sau fax.

Comunicarea grilei corecte rămase definitivă se face prin publicarea pe site-ul rezidentiat.ms.ro, pe paginile de internet ale universităților de medicină și farmacie și prin afișarea la sediul comisiei locale de concurs și constituie răspuns la contestațiile primite.

Rezidențiat 2021: clasificarea pe domenii

Clasificarea pe domenii rezultă prin unificarea electronică a rezultatelor din toate centrele universitare în care s-a desfășurat concursul, stabilite în urma aplicării grilei corecte rămase definitivă.

Clasificarea este națională și se face pentru fiecare domeniu în care s-a desfășurat concursul.

Clasificările se vor afișa simultan pe site-ul rezidentiat.ms.ro și pe paginile de internet ale celor 6 universități de medicină și farmacie.

Rezidențiat 2021: probă de departajare

Departajarea candidaților care au obținut punctajul maxim posibil se face prin susținerea unei probe suplimentare de departajare.

Această probă constă în 100 de întrebări din tematica și bibliografia aprobate, de tip complement multiplu, alcătuite cu 24 de ore înainte de susținerea probei, într-un sediu securizat.

Această probă are loc în ziua de sâmbătă, 27 noiembrie 2021, în centrul universitar București. Corectura se face în mod electronic în sala de concurs, în prezența candidaților. Rezultatele sunt folosite pentru alcătuirea unei ierarhizări a candidaților care au obținut punctajul maxim posibil.

Candidații care nu se prezintă la proba de departajare figurează în clasificare în ordine alfabetică, după ierarhizarea candidaților care au susținut proba de departajare.

Pentru susținerea probei de departajare nu se percepe taxă.

Rezidențiat 2021: alegerea locurilor și posturilor

Alegerea locurilor/ posturilor în specialitate și a centrelor de pregătire se face prin teleconferință, pe baza punctajului și a clasificărilor anunțate, în 4 zile consecutive, stabilite de comun acord între Ministerul Sănătății și instituțiile de învățământ superior cu profil medical acreditate, în intervalul orar 9.00 – 19.00.

Rezidențiat 2021: Măsuri sanitare din cauza pandemiei

Din cauza pandemiei, sunt impuse măsuri igienico-sanitare pentru protejarea candidaților, dar și a personalului implicat în organizare. Măsurile sunt purtarea obligatorie a măștii medicale pe durata desfășurării examenului, circuite distincte pentru intrarea/ieșirea din sălile de concurs, măsurarea temperaturii la intrarea în săli, asigurarea dezinfectanților pentru mâini și suprafețe, alocarea unui număr mai mare de săli de concurs pentru asigurarea distanțării fizice și organizarea unor săli speciale pentru candidații cu temperatură.

Ministerul Sănătății mai anunța că intrarea în „clădirea de concurs este permis doar candidaților care fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, celor care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ calificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, efectuat de un furnizor de servicii medicale autorizat, respectiv candidaților care fac dovada că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară infectării cu SARS-CoV-2.”

Dovada vaccinării, testării sau trecerii prin boală pentru cetățenii UE se realizează prin intermediul certificatului digital al UE privind COVID care va fi verificat la intrarea în clădire. În cazul cetățenilor din afara UE, dovada va fi prezentată prin intermediul documentului de vaccinare emis de unitatea sanitară unde a fost administrat vaccinul sau, după caz, prin intermediul actului care atestă trecerea prin boală prezentat în limba țării respective și în limba engleză.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

sursă: rezidentiat.ms.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax