Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Doi şi-un sfert” la Finanţe: O nouă structură pentru evitarea fraudării sistemului fiscal de către angajaţi

Publicat

Guvernul a decis înfiinţarea unui nou serviciu, de tip „doi şi-un sfert” în cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). Acesta este anunţul dat, miercuri, de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu. Noua structură va avea ca scop evitarea fraudării sistemului fiscal al statului român de către angajaţi.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu, a declarat miercuri că Executivul a eliberat un act normativ prin care „se propune înfiinţarea în cadrul ANAF a unei Direcţii Generale de Integritate. Această structură va avea atribuţii pentru crearea unor mecanisme specifice de luptă împotriva fraudării sistemului fiscal”, potrivit Realitatea.net. Acesta a adăugat că noul serviciu va fi unul de tip „doi şi-un sfert”, similar cu cel existent în Ministerul de Interne.

Înfiinţarea Direcţiei Generale de Integritate nu va afecta bugetul instituţiei şi nu prevede angajări suplimentare de personal. Rolul acestei noi structuri va fi de a lua măsuri în vederea evitării fraudării statului, din punct de vedere fiscal, de către angajaţii ANAF.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax