Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Doi soldați ucrainieni, răniți de atacurile separatiștilor în estul Ucrainei. Acuzații între armată și formațiunile pro-ruse

Publicat

Doi soldați ucrainiei au fost răniți în urma unor atacuri în estul Ucrainei. Forțele ucrainene au înregistrat 60 de atacuri joi și șase vineri, din partea separatiștilor, cele mai multe dintre acestea efectuate cu armament interzis de Acordurile de la Minsk, a transmis armata ucraineană vineri dimineață.

Pe lângă atacuri, forțele ucrainene au mai detectat și zborul unui unei drone inamice (unmanned aircraft), probabil Orlan-10.

În urma atacurilor, doi soldați ucraineni au fost răniți și sunt internați în spital, iar starea lor stabilă.

Separatiștii sprijiniți de Rusia din estul Ucrainei au acuzat joi forțele guvernamentale că au deschis focul asupra teritoriului lor.

Vezi și TOP 20: Țările cu cele mai puternice armate din lume în 2022. Pe ce loc se află, SUA, Rusia, Ucraina și România

Kievul a respins acuzațiile și spune că rebelii sunt cei care au tras în soldații ucraineni. Obuzele au lovit o grădiniță, un liceu și mai multe case și s-au înregistrat răniți atât în rândul civililor, cât și al soldaților ucraineni.

Militanții pro-ruși au deschis din nou focul asupra localității Stanița din regiunea Lugansk în estul Ucrainei, folosind arme grele, potrivit Ostanii Blockpost, citați de Digi24.ro.

Forțele armate ucrainene și separatiștii pro-ruși se acuză reciproc pentru deschiderea focului și încălcarea acordurilor de Minsk.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax