Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Doi tineri au pretins că sunt femei și au înșelat mai mulți bărbați din Alba, amatori de pornografie. Cum au acționat

Publicat

politie noaptea

Doi tineri au reușit să înșele mai multe persoane și să îi lase fără bani pe carduri printr-o metodă inedită. Mai exact, în perioada iulie-august 2020, cei doi inculpaţi au postat pe un site de matrimoniale, mai multe anunţuri prin care pretindeau că sunt femei şi oferă, contra cost, fotografii şi apeluri video cu caracter erotic, prin aplicaţia WhatsApp.

Sub acest pretext, inculpaţii au convins mai multe persoane vătămate din Alba, să le ofere datele cardului bancar şi toate mesajele text cu coduri de siguranţă primite de la banca emitentă a cardului, se arată într-un comunicat remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba. 

Prin această modalitate, inculpaţii au reuşit asocierea cardurilor unor aplicaţii de plată ale telefonului mobil şi au efectuat transferuri de fonduri şi achiziţii de bunuri din conturile persoanelor vătămate, cauzându-le un prejudiciu total de peste 58.000 lei.

VEZI ȘI: Țeapă cu materiale erotice în Alba. Cum au înșelat doi tineri, patru persoane și le-au luat 60.000 de lei de pe carduri

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au dispus, la data de 01.10.2020, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de doi inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi acces ilegal la un sistem informatic.

Cei doi inculpaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar la data de 01.10.2020, procurorul a luat faţă de aceştia măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile.

În cauză, urmărirea penală este efectuată, sub supravegherea procurorului, de către lucrătorii de poliţie din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba – Serviciul de Investigaţii Criminale.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, care nu poate, sub nicio formă, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax