Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Doi tineri condamnaţi la Tribunalul Alba, după scandalul cu focuri de armă de anul trecut, de pe strada Livezii din Alba Iulia

Publicat

politie, IPJ, masina politie

scandal focuri livezii arma Tribunalul Alba a pronunţat sentinţa în cazul scandalului cu focuri de armă produs în vara anului trecut pe strada Livezii din Alba Iulia. A. I. (29 de ani) a primit pedeapsa de 5,4 ani de închisoare şi plata sumei de 20.000 lei daune morale. C. L. F.(28 de ani) va avea de executat 3,6 ani de închisoare şi de plătit o mie de lei daune morale.

Reamintim că în 6 august, la ora 15.08, Poliţia Municipiului Alba Iulia a fost sesizată cu privire la faptul că pe strada Livezii din Alba Iulia avea loc o altercație între mai multe persoane.

La faţa locului s-au deplasat imediat mai multe echipaje de poliţie şi jandarmi care au intervenit pentru aplanarea conflictului, iar din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat că, în jurul orei 15.00, între Ciprian Filipescu, Nicolae Gavrilă (29 de ani), pe de o parte și Adrian Iordache, pe de altă parte, a avut loc un conflict spontan în timpul căruia şi-au aplicat reciproc lovituri.

Potrivit Poliţiei, în timpul conflictului, Iordache a folosit o armă neletală cu aer comprimat, cu destinația tir sportiv, provocându-i lui Filipescu leziuni în zona feţei. Ulterior, acesta din urmă a fost transportat la Spitalul din Alba Iulia unde a fost supusă investigaţiilor medicale. Avea două alice în corp, în zona cefei și a frunții. A primit îngrijiri medicale, însă pentru intervențiile chirurgicale de specialitate a fost nevoie de transportul pacientului la un spital din Cluj.

Din cercetări a rezultat că Iordache deţinea arma în mod ilegal, aceasta făcând parte din categoria armelor neletale supuse autorizării.

Vezi şi Scandalul cu focuri de armă de pe strada Livezii din Alba Iulia: Agresorul a fost arestat preventiv. Ceilalţi doi tineri implicaţi în conflict, sub control judiciar

Soluţia pe scurt la Tribunalul Alba:

“Respinge cererea formulată de inculpatul Iordache Iulian Adrian prin avocat ales, de schimbare a încadrării juridice a infracţiunii de tentativă de omor (…) din această infracţiune, în infracţiunea de vătămare corporală prevăzută (…).

Condamnă pe inculpaţii:

I. I. A., la:

– 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor, (…); interzice inculpatului, ca pedeapsă complementară, dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme, pe o perioadă de 3 ani, după executarea pedepsei principale; (…) interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie, drepturile prevăzute de art. 66 alin.1 lit.a, b, h Cod penal pe durata executării pedepsei principale

– 3 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice (…)

– 3 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării (…)

– 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de uz de armă neletală fără drept (…).

Contopeşte pedepsele aplicate, în pedeapsa cea mai grea, de 5 ani închisoare şi 3 ani pedeapsa complementară prevăzută de art. 66 alin.1 lit. a, b, h Cod penal la care se adaugă un spor de 1/3 din totalul celorlalte pedepse, respectiv de 4 luni închisoare, urmând ca în final inculpatul să execute pedeapsa de 5,4 ani închisoare şi 3 ani interzicerea drepturilor prevăzute de art. 66 alin.1 lit. a, b, h Cod penal, ca pedeapsă complementară, precum şi pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin.1 lit. a, b, h Cod penal pe durata executării pedepsei principale.

(…) deduce din pedeapsa aplicată inculpatului durata reţinerii, arestării preventive şi arestului la domiciliu, începând cu data de 7.08.2014 până la data de 3.10.2014.

F. C.L., la:

– 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice (…)

– 4 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de ameninţare (…)

Contopeşte pedepsele aplicate în pedeapsa cea mai grea de 6 luni închisoare la care adaugă pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare, aplicată inculpatului prin sentinţa penală nr. 149/2013 a Judecătoriei Alba Iulia, definitivă prin decizia penală nr. 1069/29.10.2013 a Curţii de Apel Alba Iulia, urmând ca în final inculpatul să execute pedeapsa de 3,6 ani închisoare.

Constată că inculpatul – parte vătămată Iordache Iulian Adrian s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 10.000 lei daune morale. Constată că inculpatul – parte vătămată Filipescu Ciprian Lucian s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 105.000 lei despăgubiri civile, din care suma de 5000 lei daune materiale şi suma de 100.000 lei daune morale.

(…) Obligă inculpatul F. C. L. să plătească părţii civile I. I. A. suma de 1000 lei daune morale.

(…) Obligă inculpatul I. I. A. să plătească părţii civile F. C.L. suma de 20.000 lei daune morale.

Respinge ca nedovedite daunele materiale solicitate de partea civilă F. C. L..

(…) obligă pe inculpatul Iordache Iulian Adrian să plătească să plătească părţii civile Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj (…) suma de 2621,05 lei cu titlu despăgubiri civile, iar părţii civile Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia (…) suma de 1126, 98 lei cu titlu despăgubiri civile (cheltuieli de spitalizare, ocazionate de internarea persoanei vătămate Filipescu Ciprian Lucian).

(…) dispune confiscarea specială a corpului delict – revolver marca „Dan Wesson”, seria 11J30835, cal. 4,5 mm, cu gaz comprimat – ambele părţi dezmembrate şi muniţia „Gaminio” de 4,5 mm, aparţinând inculpatului Iordache Iulian Adrian şi cu ajutorul cărora acesta a comis fapta de tentativă la omor (…).

(…) dispune confiscarea specială a corpului delict – sabie din aluminiu în lungime totală de 53 cm, cu mâner de plastic şi cu o lamă în lungime de 41,6 cm, folosită de inculpatul Filipescu Ciprian Lucian la comiterea faptei de ameninţare (…).”

Instanţa dispune restituirea unor obiecte către A. I., printre care suport pentru încărcare plus şină lunetă, respectiv către Ciprian Lucian Filipescu, printre care bâtă baseball din lemn şi două teci de sabie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. nb

    marți, 24.11.2015 at 08:13

    cam mult pentru o bataie. victima 3 ani jumatate.. ciudata justitie

  2. Broasca

    marți, 24.11.2015 at 20:24

    Victima client fidel pe holurile diicot ului, a intrat în dosarul ăsta cu 3 ani suspendare pentru ca a plecat de la școală din ciugud cu 30 de calculatoare din laboratorul de informatica. Își merita pedeapsa ciprian…

  3. Pepik

    marți, 05.01.2016 at 10:27

    Ai dreptate nb….cam ciudata justitia, Unde vad procurorii si judecatorii tentativa de omor?????????când vine (victim@)la tine in cartier si te ameninta ca te omoara,!!!ce ar trebui sa faci?sa stii cu mâinile in San? U ce ai face???

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax