Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Doi tineri au vândut unui magazin de bijuterii din Alba Iulia monede ce datează din 1821. Susţin că le-au găsit într-un tomberon din Franţa

Publicat

Poliţiştii de la Investigaţii criminale din Alba Iulia cercetează condiţiile în care doi tineri au ajuns în posesia unor monede vechi. Cei doi au fost identificaţi, marţi, pe Bulevardul Revoluţiei din municipiu, având asupra lor suma de 3.000 de euro şi 13.650 de lei. Pe lângă bani, aceştia mai deţineau şi o monedă de 20 de dolari, ediţia 1922.

În urma extinderii cercetărilor s-a descoperit că tinerii – o femeie de 24 de ani din comuna Jidvei şi un bărbat de aceeaşi vârstă din Cugir – au obţinut sumele de bani din vânzarea a 5 monede de 50 de pesos, din aur, de câte 41,62 grame fiecare, ediţia 1821. Obiectele au fost vândute unui magazin de bijuterii din Alba Iulia.

Tânărul a declarat că a găsit monedele într-un tomberon, în timp ce se afla în Franţa, acum trei luni. Banii şi monedele au fost ridicate de poliţişti în vederea continuării cercetărilor şi stabilirii cu exactitate a provenienţei acestora.

Cei doi tineri nu sunt cercetaţi deocamdată pentru comiterea vreunei infracţiuni, oamenii legii urmând să verifice condiţiile în care aceştia au intrat în posesia monedelor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Harabagiu Ioan

    miercuri, 27.07.2011 at 18:44

    Vedeţi de ce nu vor ŢIGANII să se reîntoarcă din Franţa? Acolo găsesc în containere aur, case, cultură, bunacuvinţă, absolut tot. Şi de ce să-i aresteze? Mai trec 2-3 ani şi începem să ne dăm seama că monedele făceau parte dintr-un tezaur particular, dintr-o colecţie privată, la fel ca şi brăţările dacice. Ei, atunci nu-i mai găseşti, dar apar recompense sub drapel, în cadru festiv!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax