Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Doi tineri din Alba Iulia au furat 2 autoturisme, 3 biciclete și o trotinetă. Procurorii au cerut arest la domiciliu

Publicat

furt masina

Doi tineri din Alba Iulia, de 15 ani respectiv 21 de ani, sunt cercetați de poliție pentru mai multe furturi comise în ultimele două luni pe teritoriul municipiului. Aceștia au furat două autoturisme, trei biciclete și trotinetă. Mai mult, cei doi tineri au dezmembrat unul dintre autoturisme, pentru a-l vinde la fier vechi.

Unul dintre ei chiar a condus unul dintre automobilele furate, fără a deține carnet de conducere, până în cartierul Pâclișa.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au cerut arestarea la domiciliu  a celor doi tineri, dar magistrații instanței au respins cererea și i-au plasat sub control judiciar.

Potrivit IPJ Alba, poliţiştii din Alba Iulia i-au reţinut joi pe doi tineri, de 15 resepctiv 21 de ani (B.R.M și G.D.G), bănuiţi de săvârşirea mai multor furturi de pe raza municipiului Alba Iulia. Aceştia au sustras două autoturisme, trei biciclete şi o trotinetă.

Unul dintre autoturisme, bicicletele şi trotineta au fost recuperate de poliţişti, iar din cercetări a rezultat că tinerii au dezmembrat cel de-al doilea autoturism, pentru a-l vinde la fier vechi.

În noaptea de 26/27 octombrie, cei doi ar fi sustras un autoturism defect, lăsat neasigurat de către proprietarul său, pe marginea unei străzi din cartierul Recea al municipiului Alba Iulia. Cei doi tineri au dus autoturismul la domiciliul celui de 21 de ani unde l-ar fi dezmembrat, cu scopul de a-l vinde la fier vechi.

În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au stabilit şi faptul că în noaptea de 23/24 noiembrie, cei doi tineri, împreună cu un alt minor, în vârstă de 15 ani, din Alba Iulia, ar fi sustras un autoturism lăsat, cu cheile în contact, în faţa unei locuinţe din acelaşi cartier pe care tânărul de 21 de ani l-a condus, fără a poseda permis de conducere, până în cartierul Pâclişa, unde l-au abandonat pe un câmp.

Totodată, poliţiştii au stabilit că tinerii sunt bănuiţi şi de furtul, în noaptea de 25/26 noiembrie a unor bunuri (aparat foto etc), din portbagajul unui autoturism lăsat neasigurat pe strada Izvorului din Alba Iulia dar şi de furtul, în noaptea de 25/26 noiembrie, a trei biciclete şi a unei trotinete, din două imobile aflate în cartierul Recea.

Luni, 3 decembrie, cei doi tineri au fost aduși în fața judecătorului de drepturi și libertăți cetățenești cu propunerea de arest la domiciliu, dar magistrații Judecătoriei Alba Iulia au respins cererea și i-au plasat sub control judiciar.

”Respinge ca neîntemeiată cererea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia privind luarea măsurii arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile, față de inculpatul B. R. M.(…) cercetat sub aspectul săvârşirii, în concurs, a infracţiunilor de furt calificat, (…) şi de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, (…)  ia faţă de inculpatul B. R. M. măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile începând cu data de 30.11.2018 până la data de 28.01.2019 inclusiv. (…) Respinge ca neîntemeiată cererea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia privind luarea măsurii arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile, față de inculpatul G. D. G., CNP , (…) cercetat sub aspectul săvârşirii, în concurs, a infracţiunilor de furt calificat,(…) şi de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, (…) ia faţă de inculpatul G. D.G. măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile începând cu data de 30.11.2018 până la data de 28.01.2019 inclusiv.” se arată în decizia Judecătoriei Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax