Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

Doi tineri din Bistra, REŢINUŢI pentru braconaj. Au împuşcat ilegal un cerb, în valoare de 12.000 euro

Publicat

Doi tineri din comuna Bistra au fost reţinuţi de poliţiştii specializați în protejarea fondului cinegetic, pentru braconaj. Ar fi împuşcat ilegal un cerb. Autoturismul şi arma folosite la comiterea infracțiunii au fost indisponibilizate, în vederea confiscării.

Potrivit IPJ Alba, vineri, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba au luat măsura reţinerii faţă de doi tineri, de 26 şi 23 de ani, din comuna Bistra, judeţul Alba, bănuiţi de comiterea unei fapte de braconaj cinegetic.

În noaptea de 26/27 aprilie a.c., poliţiştii Secţiei 9 Poliţie Rurală Cîmpeni au fost sesizaţi de către un paznic de vânătoare al Fondului Cinegetic 4 Valea Bistrii, cu privire la faptul că este posibil ca pe fondul de vânătoare să fi avut loc o faptă de braconaj.

Patrula din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Cîmpeni s-a deplasat imediat în zonă, iar în urma verificărilor efectuate a identificat un autoturism de teren, condus de un tânăr de 26 de ani, din Bistra.

Cu ocazia controlului efectuat, poliţiştii au găsit, în autoturism, corpul neînsufleţit al unui cerb, precum şi o armă de vânătoare.

În urma cercetărilor efectuate împreună cu poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din IPJ Alba a rezultat că, în noaptea de 26/27 aprilie, şoferul autoturismului, împreună cu un alt tânăr, de 23 de ani, din Bistra, deţinător legal de armă, ar fi participat la o vânătoare fără a deţine autorizaţie, în afara perioadei legale de vânătoare şi folosind dispozitive de iluminare. Astfel ar fi împușcat un cerb a cărui valoare a fost estimată la 12.000 de euro.

Poliţiştii le-au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de braconaj cinegetic şi uz de armă letală fără drept, urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Cîmpeni, pentru dispunerea măsurilor legale.

Totodată au luat măsura indisponibilizării, în vederea confiscării, a autoturismului şi armei folosite la comiterea infracțiunilor.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    vineri, 27.04.2018 at 22:51

    Dupa cum ati derulat evenimentele, ce ar mai fi trebuit sa se intample pentru a se dovedi ca cerbul a fost impuscat ?. Probabil ca nu era impuscat, ci numai hipnotizat. Orice e posibil in Romania astazi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax