Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Doi tineri din Olanda s-au mutat într-un sat din județul Alba și trăiesc visul românesc

Publicat

Doi tineri din Olanda s-au mutat în județul Alba în satul Runc, comuna Ocoliș și trăiesc o viață în natură, departe de zgomotul orașului. Mai mult cei doi și-au deschis un hostel și îi primesc cu ospitalitate pe toți străinii care vor să viziteze țara și să cunoască tradițiile românești.

Jordi Kromwijk și Bente Haller s-au mutat în 2015  din Olanda în satul Runc din comuna Ocoliș.

„În 2010 am pus pentru prima dată piciorul în România. Amândoi am călătorit mult spre multe colțuri impresionante ale lumii. România în schimb ne-a impresionat cel mai mult. În opinia noastră, România are câte un pic din fiecare țară. Primul lucru care ne-a sărit în ochi a fost ospitalitatea și ajutorul oferit de oameni. Am fost de-a dreptul impresionați de natura neatinsă și maniera tradițională de trai din satele mici. Aceste cunoștințe pozitive despre România și visul amândurora de a trăi autonom în munți au ajuns să se contopească. Așa am hotărât ca în anul 2015 să ne împlinim visul în frumosul sat Runc, Ocoliș.

Casa veche de un secol, care nu a fost locuită de ani de zile și grajdul de oi și-au făcut un renume. Terenul înconjurător a fost plin de urzici foarte înalte, iar facilitățile au fost minime. Pe scurt a fost foarte mult de lucru.

Cu campingul și hostelul nostru vrem în primul rând să împărtășim acest ținut minunat cu toată lumea. Sperăm ca tot mai mulți oameni să viziteze România, să facă cunoștință cu ospitalitatea, diversitatea și natura încântătoare.” scriu cei doi pe pagina hostelului pe care cei doi îl dețin.

Țara Nomadă este situată într-o vale ca în basme, îmbrățișată de peisaje montane care îți taie respirația, pline de natură neatinsă. Prospețimea râului montan îți oferă vara răcoarea necesară.

Pomii fructiferi si nucii înfloresc extraordinar în primăvară, dau umbră vara și fructe toamna. Împrejurimile multilaterale oferă nenumărate rute pentru drumeții care își schimbă culorile în fiecare sezon, prezentând niște priveliști minunate.

Cei doi tineri au cumpărat o casă și după mult lucru au metamorfozat locația într-un hoste. Grajdul vechi a fost locuit ani întregi de către o turmă de oi, dar între timp are o nouă destinație… a fost metamorfozat într-un hostel cu stil autentic.

În timpul reconstrucției au fost folosite multe metode tradiționale, folosindu-se materialele naturale, acestea fiind esențiale.

Întreaga mansardă e un apartament complet prevăzut cu o baie proprie și bucătărie. Și să nu uităm, o verandă cu o priveliște mirifică.

Există un dormitor și o cameră suplimentară care poate fi folosită oricând ca și un dormitor. Apartamentul este perfect pentru o familie și pentru oricine merge cu drag într-o vacanță și care dorește să aibă la îndemână toate utilitățile.

Hostelul se află la parter și oferă o cameră de două persoane și o cameră de patru persoane (la comun).

De asemenea, hostelul are o sufragerie comună, cu bucătărie și un frigider. Și chiar și aici există o verandă spațioasă cu o zonă frumoasă de relaxare.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax