Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Doi TURIŞTI au rămas blocați pe stâncile din zona Piatra Secuiului, la Rimetea. Salvamont Alba intervine pentru recuperarea lor

Publicat

salvamontistiDoi bărbați de origine maghiară au rămas blocați pe stâncile din zona Piatra Secuiului, la Rimetea, sâmbătă, în jurul orei 11,00 şi au avut nevoie de intervenţia Salvamont.
Din primele informații este vorba despre doi bărbați de 45 de ani. Aceștia nu au urmat traseul marcat și după ce au ajuns în vârf s-au blocat. Apelul la 112 a fost făcut în jurul orei 11.00. O echipă de salvamontiști au plecat în ajutorul lor.
Zona deosebit de pitorească şi spectaculoasă de la Rimetea atrage turişti din toate colţurile ţării şi de peste hotare. Totuşi, accesul pe stâncile din masivul Piatra Secuiului este recomandat doar celor care sunt echipaţi corespunzător şi folosind doar traseele marcate.

Nu este pentru prima dată când unii turişti care s-au aventurat, „furaţi” de peisaj pe alte trasee şi au avut nevoie de ajutorul echipajelor Salvamont şi SMURD.

La sfârşitul săptămânii trecute alți trei oameni s-au rătăcit în zonă.

Zona Piatra Secuiului este una foarte periculoasă, dacă nu sunt respectate regulile de bază de deplasare pe munte și marcajul turistic”, subliniază Lucian Forda, şeful Serviciului Public Salvamont Alba.

VEZI si: Doi adulţi şi un copil, TURIŞTI maghiari, BLOCAŢI pe stâncă, la Rimetea. Intervenţie Salvamont şi SMURD, în zona Piatra Secuiului

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax