Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Doliu la Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba. Solistul Nicolae Gabriel Tuhuț a încetat din viață

Publicat

Doliu la Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba. Nicolae Gabriel Tuhuț, solist vocal al Ansamblului Folcloric al Județului Alba din cadrul Centrului de Cultură ,,Augustin Bena”, s-a stins din viață vineri, la doar 47 de ani.

„Astăzi, un om bun, un coleg deosebit și un artist unic în felul său, Nicolae Gabriel Tuhuț, s-a grăbit să plece la cele veșnice! Cu multă tristețe, transmitem condoleanțe familiei îndurerate!

Drum bun dragule și Dumnezeu să te odihnească în Pace. Noi te vom păstra în amintire”, este mesajul transmis de reprezentanții centrului, pe pagina de Facebook.

Nicolae Gabriel Tuhuț a fost solist vocal al Ansamblului Folcloric al Județului Alba din cadrul Centrului de Cultură ,,Augustin Bena” încă de la înființare, din anul 2007. Acesta a reprezentant cu cinste zona Munților Apuseni pe plan național și internațional.

Potrivit reprezentanților Centrului de Cultură „Augustin Bena”, Nicolae Tuhuț a fost colaborator al emisiunii Tezaur Folcloric din momentul obținerii Trofeului „Moștenitorii” organizat de Marioara Murărescu și TVR.

A câștigat de-a lungul timpului mari premii la cele mai importante festivaluri-concurs de interpretare a cântecului tradițional românesc, dintre care amintim: Premiul I la Festivalul „Mureș, pe marginea ta” de la Ocna Mureș, Marele Premiu la Festivalul „Inimi fierbinți în Țara de Piatră” de la Abrud, Trofeul Festivalului „Ion Cristoreanu” de la Cluj.

Alături de Orchestra Ansamblului Folcloric al Județului Alba dirijată de Alexandru Pal a înregistrat primul său album audio care cuprinde o reală moștenire folclorică muzicală din zona Munților Apuseni.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax