Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Doliu la o parohie ortodoxă din județul Alba. Preotul Viorel Trifa a încetat din viață

Publicat

Părintele Viorel Trifa, fost preot al parohiei Câmpeni Deal, a încetat din viață. Anunțul a fost făcut de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia.

Slujba de înmormântare a preotului va fi oficiată de către ÎPS Irineu, luni, 8 aprilie, începând cu ora 12.00. Aceasta se va desfășura la biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din parohia Câmpeni Deal.

Părintele Viorel Trifa s-a născut la data de 20 iunie 1950, în orașul Câmpeni, din părinții Gheorghe și Elena. A urmat cursurile școlii primare, gimnaziale și liceale în orașul Câmpeni.

În perioada 1969-1973, a studiat la Institutul Teologic de Grad Universitar din Sibiu. La scurt timp după absolvire, în anul 1973, s-a căsătorit cu tânăra Sofia (născută Măgurean). Au avut patru copii.

În același an, a fost hirotonit preot de către Episcopul-vicar Emilian Birdaș Rășinăreanul, pe seama parohiei Geoagiu de Sus, protopopiatul Aiud. Acolo a păstorit până în 1975.

L-a cunoscut pe părintele Arsenie Boca

”În anul 1973, tânărul preot Viorel Trifa l-a cunoscut pe Părintele Arsenie Boca. Din partea acestuia avea să primească numeroase povățuiri și îndemnuri prețioase, necesare slujirii sacerdotale.

În perioada 1975-1990, preotul Viorel Trifa a slujit în parohia Fărău, protopopiatul Aiud. Aici, a îndeplinit ample activități pastoral-misionare și gospodărești: a renovat biserica monument istoric, a edificat o nouă casă parohială cu anexe și a ridicat o clopotniță în stil brâncovenesc.

În anul 1990, preotul Viorel Trifa s-a întors <acasă>, în Țara Moților, după plecarea prematură din această lume a vrednicului de pomenire preotul Iosif Motora. Astfel, preotul Viorel Trifa a fost numit paroh în cadrul parohiei Câmpeni Vale. Acolo a demarat numeroase lucrări de consolidare și înfrumusețare a bisericii.

Între anii 2006-2017, ultima perioadă a pastorației, preotul Viorel a slujit la Altarul bisericii <Sfântul Ierarh Nicolae> și <Sfântul Mare Mucenic Gheorghe> din parohia Câmpeni Deal.

Începând cu anul 2017, după pensionare, preotul Viorel Trifa a slujit în numeroase parohii din protopopiatul Câmpeni, după necesitate. O bucurie deosebită a fost prilejuită de împreună-slujirea cu fiul său, pr. conf. univ. dr. Gavril Trifa, paroh al comunității credincioșilor din Albac.

Părintele Viorel Trifa a trecut la Domnul în cursul zilei de sâmbătă, 6 aprilie 2024.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, este mesajul Arhiepiscopiei și al preotului Andrei Bâldea, Protopop al Câmpeniului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax