Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Doliu la Universitatea „1 Decembrie” din Alba Iulia: Profesorul Arcadie Hinescu a încetat din viaţă

Publicat

Arcadie Hinescu, profesor de Marketing şi Management la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a încetat din viaţă. Avea 69 de ani.

Născut în 18 aprilie 1942, în Bucovina, satul Banila pe Siret, Arcadie Hinescu și-a început activitatea la Combinatul de Industrializare a Lemnului din Blaj, în anul 1976. A fost director al CPL Blaj, în perioada 1979-1984, timp în care a colaborat cu mai multe reviste de profil economic, începându-și astfel studiile și cercetările în acest domeniu.

A făcut parte din colectivul unor numeroase asociații și academii, printre ele numărându-se Academia Europeană de Marketing (1996), Asociația Oamenilor de Știință (din 1986), dar și Academia de Științe din New York (din 1997).

În anul 1993, a fost coptat în echipa Universității “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, urmând să devină unul dintre principalii titulari ai disciplinelor de Management și Marketing, în anul 1998.

A avut dintotdeauna o înclinație didactică ceea ce l-a făcut să devină unul dintre cei mai buni profesori ai universității. A contribuit la acreditarea Facultăților de Contabilitate și Informatică de Gestiune, Economia Comerțului și Turismului, Finanțe-Bănci, Marketing și Mangementul Afacerilor.

În cei peste 20 de ani de activitate în cadrul universității, a publicat și editat 62 de cărți, dintre care tratate de specialitate, cursuri universitare, cea mai apreciată lucrare fiind “Managementul proiectelor”, premiată în anul 2008 de Asociația Facultăților de Economie din România.

Învățământul universitar din Alba Iulia regretă pierderea unui mare întreprinzător, care a marcat și dezvoltat în decursul timpului oameni, cadre didactice și studenți.

Ema CRACIA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax