Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Domenii de activitate în care se pot câştiga salarii bune, fără a avea studii superioare. Câteva exemple

Publicat

Nu întotdeauna este nevoie de studii superioare pentru a câştiga mulţi bani. O spun cei care lucrează în saloanele de înfrumuseţare sau șoferii de pe camioane, de exemplu. Angajaţii din aceste domenii ”fură” meserie sau studiază singuri pentru a avea rezultate bune pe plan profesional. Desigur nimic nu este ușor și fiecare dintre aceste job-uri necesită multă muncă și seriozitate pentru a putea obține veniturile mult visate.  Pe lângă acestea ar fi nevoie însă de un pic de talent şi pasiune.

Pasiunea ţine locul licenţei în meseria de desenator de tatuaje. Cei care vor să aibă o carieră în acest domeniu trebuie să fure meserie de la profesionişti.Un artist specializat în tatuaje câştigă câteva mii de euro pe lună. Se câştigă bine şi din meseria de make-up artist.

Nici cei care testează jocuri nu au nevoie de studii superioare. Este îndeajuns să ai liceul terminat şi să ştii puţină engleză.Un game tester câştigă în medie 500 de euro, iar salariul unui make-up artist ajunge şi la 1.500 de euro. Cei care desenează tatuaje au un venit de peste 3.000 de euro lunar. Sunt doar câteva dintre exemplele de meserii în care se pot câştiga salarii bune şi fără studii superioare.

Meserii considerate rare precum controlor de trafic aerian, monitor de studii clinice sau somelier ajung sa fie remunerate cu 30.000 de lei, 6.000 de lei, respectiv 4.500 de lei net pe luna.

Salariul de inceput al unui controlor de trafic aerian, pentru care exista un singur angajator in Romania – regia de stat Romatsa -, este de aproximativ 20.000 lei net/luna, ajungand si la 30.000 lei dupa cativa ani de experienta.

Pe de alta parte, macaragiii, sudorii specialziati in argon si alpinistii utilitari castiga, in medie, intre 3.000 si 3.500 lei net/luna. In prezent, meseriile de macaragiu si sudor sunt tot mai rar intalnite, existand un deficit acut de personal calificat in aceste domenii, deoarece foarte multi romani cu astfel de aptitudini au emigrat.

Somelierii, in functie de competente si nivelul de experienta, pot castiga in medie 4.500 lei net/luna, iar salariul unui grefier poate urca pana la 4.000 lei net/luna.

Agent de vânzări: veniturile obtinute depind foarte mult de domeniul de activitate si de pozitia ocupata. In vanzari se poate castiga destul de mult. Salariul fix este, de regula, intre 400 si 500 de euro net, iar cu tot cu comisioane se ajunge la dublarea sau triplarea salariului. „Vanzatorul este platit cu comision, iar asta nu are nimic de-a face cu absolvirea unei facultati. Astfel, agentul de vanzari poate sa nu fie absolvent de facultate. Talentul si determinarea fac ca printre fruntasii in castiguri salariale sa fie si absolventi de studii medii.

Un alt domeniu unde se castiga substantial este cel al dezvoltarii web. Pentru un proiect se pot lua in medie intre 300 si 1.500 de euro, dar si peste
iar animatia pentru diverse filme face multi bani. Sunt absolventi de liceu care au astfel de proiecte si care lucreaza pe perioade determinate in tari ca Norvegia, Anglia, Malta, iar castigurile lor depasesc 3.000 de euro.

Dacă ai un computer cu placă video performantă reușești să înveți programe AUTO CAD sau alt software de design poți să câștigi mii de euro lunar de lucrând pentru dezvoltatori imobiliari din America sau Europa. Cei care  contractează astfel de lucrări pot fi găsiti pe platforme online de recrutare de servicii gen freelancer.com

Vloger- cu un telefon care are o cameră video bună, un cont pe youtube și imaginație poți face bani frumoși pe net.  Un vloger în românia căștigă de la 300 la câteva mii de euro pe lună de pe urma subscriberilor. Câștigurile vin din publicitate.

In categoria celor cu salarii mari, dar făra studii superioare, intra si persoanele care se ocupa cu marketingul multilevel, unde se poate face profit nu numai din comisioanele proprii, ci si din crearea retelei de agenți. Nu mulți dintre cei care intră în acest sistem reușesc să obțină venituri consistente. Puterea de a-i convinge pe potențialii clienți este determinantă în realizarea acestora.

Un tapițer ceva mai în vârstă (pentru ca tineri nu mai sunt) poate castiga mai bine decat un absolvent de studii superioare. Tot din cauza ofertei reduse de specialisti, este posibil ca un electrician bun sa castige mai mult. Și muncitorii de pe segmentul finisaje de lux  pot face invidios orice inginer constructor. Foarte bine castiga si zugravii, si tamplarii experimentati. Este o condiție aici: seriozitatea și profesionalismul

Frizerii pot incepe de la cateva sute de euro lunar si pot ajunge, in unele cazuri, in cativa ani, la venituri de mii de euro lunar iar un make-up artist are, ca incepator, o leafa de cateva sute de euro lunar, iar peste doar cativa ani – una de mii de euro. Condiția este să își creeze o clientelă bazată pe recomandări.

Un sofer de limuzina de lux sau chiar la o instituție de stat, care este serios si discret, poate avea un salar foarte bun.

Și șoferii de TIR sunt foarte bine plătiți și în plus cei care fac curse regulate în statele UE beneficiază de diurne cuprinse între 30-60 euro. Un șofer de TIR câștigă de la 1000 de euro în sus. Salarii mari au și șoferii de pe dubițe utilitare care fac transporturi în UE. Salariile pot ajunge si la 2000 euro / lună plus bonificații și diurne.

Postări pe facebook. Dacă reușești să faci o pagina sau un grup cu peste 100.000 de membri poți să faci bani din postări pentru diverse firme/ produse. În general cei care dețin asfel de grupuri pot obține între 50-100 lei pe lună pentru câteva postări pe zi. Serviciile pot fi mai bine plătite dacă se poate posta fără restricții în mai multe grupuri. Succesul ”afacerii” constă însă în rezultatele pe care le obțin cei care comandă astfel de servicii, pentru că un grup cu conturi fictive nu îți va garanta că vei rămâne cu clienți stabili sau ca nu îi vei pierde pe cei care au avut încredere.

 


Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax