Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Domenii de activitate în care se pot câştiga salarii bune, fără a avea studii superioare. Câteva exemple


Publicat

Nu întotdeauna este nevoie de studii superioare pentru a câştiga mulţi bani. O spun cei care lucrează în saloanele de înfrumuseţare sau șoferii de pe camioane, de exemplu. Angajaţii din aceste domenii ”fură” meserie sau studiază singuri pentru a avea rezultate bune pe plan profesional. Desigur nimic nu este ușor și fiecare dintre aceste job-uri necesită multă muncă și seriozitate pentru a putea obține veniturile mult visate.  Pe lângă acestea ar fi nevoie însă de un pic de talent şi pasiune.

Pasiunea ţine locul licenţei în meseria de desenator de tatuaje. Cei care vor să aibă o carieră în acest domeniu trebuie să fure meserie de la profesionişti.Un artist specializat în tatuaje câştigă câteva mii de euro pe lună. Se câştigă bine şi din meseria de make-up artist.

Nici cei care testează jocuri nu au nevoie de studii superioare. Este îndeajuns să ai liceul terminat şi să ştii puţină engleză.Un game tester câştigă în medie 500 de euro, iar salariul unui make-up artist ajunge şi la 1.500 de euro. Cei care desenează tatuaje au un venit de peste 3.000 de euro lunar. Sunt doar câteva dintre exemplele de meserii în care se pot câştiga salarii bune şi fără studii superioare.

Meserii considerate rare precum controlor de trafic aerian, monitor de studii clinice sau somelier ajung sa fie remunerate cu 30.000 de lei, 6.000 de lei, respectiv 4.500 de lei net pe luna.

Salariul de inceput al unui controlor de trafic aerian, pentru care exista un singur angajator in Romania – regia de stat Romatsa -, este de aproximativ 20.000 lei net/luna, ajungand si la 30.000 lei dupa cativa ani de experienta.

Pe de alta parte, macaragiii, sudorii specialziati in argon si alpinistii utilitari castiga, in medie, intre 3.000 si 3.500 lei net/luna. In prezent, meseriile de macaragiu si sudor sunt tot mai rar intalnite, existand un deficit acut de personal calificat in aceste domenii, deoarece foarte multi romani cu astfel de aptitudini au emigrat.

Somelierii, in functie de competente si nivelul de experienta, pot castiga in medie 4.500 lei net/luna, iar salariul unui grefier poate urca pana la 4.000 lei net/luna.

Agent de vânzări: veniturile obtinute depind foarte mult de domeniul de activitate si de pozitia ocupata. In vanzari se poate castiga destul de mult. Salariul fix este, de regula, intre 400 si 500 de euro net, iar cu tot cu comisioane se ajunge la dublarea sau triplarea salariului. „Vanzatorul este platit cu comision, iar asta nu are nimic de-a face cu absolvirea unei facultati. Astfel, agentul de vanzari poate sa nu fie absolvent de facultate. Talentul si determinarea fac ca printre fruntasii in castiguri salariale sa fie si absolventi de studii medii.

Un alt domeniu unde se castiga substantial este cel al dezvoltarii web. Pentru un proiect se pot lua in medie intre 300 si 1.500 de euro, dar si peste
iar animatia pentru diverse filme face multi bani. Sunt absolventi de liceu care au astfel de proiecte si care lucreaza pe perioade determinate in tari ca Norvegia, Anglia, Malta, iar castigurile lor depasesc 3.000 de euro.

Dacă ai un computer cu placă video performantă reușești să înveți programe AUTO CAD sau alt software de design poți să câștigi mii de euro lunar de lucrând pentru dezvoltatori imobiliari din America sau Europa. Cei care  contractează astfel de lucrări pot fi găsiti pe platforme online de recrutare de servicii gen freelancer.com

Vloger- cu un telefon care are o cameră video bună, un cont pe youtube și imaginație poți face bani frumoși pe net.  Un vloger în românia căștigă de la 300 la câteva mii de euro pe lună de pe urma subscriberilor. Câștigurile vin din publicitate.

In categoria celor cu salarii mari, dar făra studii superioare, intra si persoanele care se ocupa cu marketingul multilevel, unde se poate face profit nu numai din comisioanele proprii, ci si din crearea retelei de agenți. Nu mulți dintre cei care intră în acest sistem reușesc să obțină venituri consistente. Puterea de a-i convinge pe potențialii clienți este determinantă în realizarea acestora.

Un tapițer ceva mai în vârstă (pentru ca tineri nu mai sunt) poate castiga mai bine decat un absolvent de studii superioare. Tot din cauza ofertei reduse de specialisti, este posibil ca un electrician bun sa castige mai mult. Și muncitorii de pe segmentul finisaje de lux  pot face invidios orice inginer constructor. Foarte bine castiga si zugravii, si tamplarii experimentati. Este o condiție aici: seriozitatea și profesionalismul

Frizerii pot incepe de la cateva sute de euro lunar si pot ajunge, in unele cazuri, in cativa ani, la venituri de mii de euro lunar iar un make-up artist are, ca incepator, o leafa de cateva sute de euro lunar, iar peste doar cativa ani – una de mii de euro. Condiția este să își creeze o clientelă bazată pe recomandări.

Un sofer de limuzina de lux sau chiar la o instituție de stat, care este serios si discret, poate avea un salar foarte bun.

Și șoferii de TIR sunt foarte bine plătiți și în plus cei care fac curse regulate în statele UE beneficiază de diurne cuprinse între 30-60 euro. Un șofer de TIR câștigă de la 1000 de euro în sus. Salarii mari au și șoferii de pe dubițe utilitare care fac transporturi în UE. Salariile pot ajunge si la 2000 euro / lună plus bonificații și diurne.

Postări pe facebook. Dacă reușești să faci o pagina sau un grup cu peste 100.000 de membri poți să faci bani din postări pentru diverse firme/ produse. În general cei care dețin asfel de grupuri pot obține între 50-100 lei pe lună pentru câteva postări pe zi. Serviciile pot fi mai bine plătite dacă se poate posta fără restricții în mai multe grupuri. Succesul ”afacerii” constă însă în rezultatele pe care le obțin cei care comandă astfel de servicii, pentru că un grup cu conturi fictive nu îți va garanta că vei rămâne cu clienți stabili sau ca nu îi vei pierde pe cei care au avut încredere.

 
ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Cei doi viceprimari ai Municipiului Alba Iulia nu vor fi votați în ședința de luni. Negocierile cu PNL și PSD continuă

Publicat

sediu primarie drona

Votarea celor doi viceprimari ai Municipiului Alba Iulia va fi retrasă de pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de astăzi, 26 octombrie, a declarat pentru alba24.ro primarul Gabriel Pleșa.

În ședință se va vota doar componența celor cinci comisii de specialitate, necesare pentru ședința ordinară din 29 octombrie. 

Gabriel Pleșa a declarat că negocierile cu PNL și PSD pentru cele două funcții de viceprimari vor mai dura aproape o săptămână, acesta fiind și motivul pentru care votul va fi retras de pe ordinea de zi de astăzi. 

Într-un comunicat de presă transmis luni, 26 octombrie, ”Alianța USR- PLUS anunță că discuțiile pentru formarea unei majorități în Consiliul Local Alba Iulia care să permită alegerea viceprimarilor și susținerea proiectelor importante pentru oraș nu s-au încheiat. În același timp, discuțiile cu Partidul Național Liberal au ajuns într-un impas în condițiile în care PNL Alba insistă pentru obținerea ambelor posturi de viceprimar.

CITEȘTE ȘI: USR PLUS amână formarea unei majorități în Consiliul Local Alba Iulia. Ce negocieri au purtat cu PNL și PSD și ce cerințe au

După alegerile locale din acest an, USR-PLUS a lansat la Alba Iulia o consultare cetățenească unică în politica românească întrebând albaiulienii cum ar dori să arate viitoarea majoritate în Consiliul Local. Componența Consiliului Local Alba Iulia, respectiv 9 consilieri PNL, 7 USR – PLUS, 4 PSD și un independent, nu permite niciunui partid să aibă majoritate. Au fost lansate două sondaje, un sondaj în stradă și unul on line, iar pentru că rezultatele pentru PNL și PSD au fost apropiate s-a decis să aibă loc discuții cu ambele partide pentru susținerea alegerii viceprimarilor și susținerea „Angajamentului pentru Alba Iulia”, un set de proiecte importante pentru viitorul municipiului.

Discuțiile cu Partidul Național Liberal au avut loc în mai multe runde, însă s-au blocat deoarece conducerea organizației nu au acceptat solicitările USR-PLUS: un viceprimar din partea ambelor formațiuni, susținerea „Angajamentului pentru Alba Iulia”, realizarea unui audit al activității Primăriei Alba Iulia și retragerea din Consiliul Local a celor care au făcut parte din vechea conducerea administrativă.

În schimb, PNL, prin vocea președintelui organizației județene Mircea Hava, a cerut  ambii viceprimari, fără să anunțe și numele persoanelor din PNL propuse pentru aceste funcții.

Discuțiile cu PSD s-au derulat pe baza acelorași principii, însă organizația a acceptat ca, în schimbul susținerii unui viceprimar, să accepte „Angajamentul pentru Alba Iulia” și realizarea unui audit intern. Propunerea USR-PLUS pentru Partidul Social Democrat a fost să susțină crearea unei majorități locale, însă să nu participe la guvernarea locală, respectiv să nu își propună un viceprimar.

Având în vedere faptul că în ultima perioadă, PNL și PSD s-au angajat în Alba într-un proces de reformare internă, am decis amânarea formării unei majorități în Consiliul Local Alba Iulia așteptând ca noii reprezentanți ai celor două organizații locale să analizeze încă o dată propunerile USR-PLUS.

Alianța USR-PLUS anunță albaiulienii că nu va negocia principiile și proiectele cu care a câștigat Primăria Alba Iulia, iar orice majoritate locală va fi formată strict pentru susținerea dezvoltării municipiului. De asemenea, USR-PLUS nu va accepta în conducerea administrativă oamenii din vechea conducere a primăriei și cere inclusiv retragerea acestora din Consiliul Local pentru situația în care au adus Alba Iulia”, au declarat reprezentanții USR PLUS.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

MIERCURI: Se oprește alimentarea cu gaz, temporar, în două localități din județul Alba. Atenționări pentru consumatori

Publicat

Delgaz Grid anunță că va sista temporar alimentarea cu gaze naturale miercuri, 28 octombrie, între orele 8.00-15.00, în localitățile Totoi și Dumitra din județul Alba, la solicitarea companiei Transgaz, pentru efectuarea unor lucrări specifice.

Compania solicită consumatorilor să închidă toate focurile, iar după reluarea distribuţiei gazelor naturale să supravegheze modul de ardere a acestora timp de 30 minute.

În cazul în care simt miros specific de gaz, consumatorii sunt rugaţi să anunţe imediat dispeceratul de urgenţă al Delgaz Grid la unul dintre numerele de telefon: 0800.800.928 (număr gratuit, apelabil din principalele reţele de telefonie fixă şi mobilă) sau 0265.200.928 (număr taxabil cu tarif local din reţeaua Telekom şi cu tariful operatorului din toate celelalte reţele de telefonie).

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Șase cazuri de COVID-19 la Tribunalul Alba. Precizări din partea instanței

Publicat

tribunal

În perioada 19-21 octombrie, în urma testării angajaţilor Tribunalului Alba prin metoda „pooling” au fost confirmate un număr 6 persoane pozitiv la testul pentru COVID-19. Colegii contacți direcți cu cel mai mare risc de infectare au rămas în carantină la domiciliu, au transmis reprezentanții instanței într-un comunicat de presă. 

Până în prezent niciun alt angajat al instanței nu a manifestat simptome de infectare .

Activitatea instanței se desfășoară în continuare în condiţii normale. Conducerea Tribunalului Alba urmăreşte să asigure desfăşurarea în bune condiţii a activităţii administrativ judiciare a instanţei şi colaborează îndeaproape cu reprezentanții DSP Alba urmând toate măsurile recomandate.

Reamintim pe această cale că respectarea cu strictețe a măsurilor de protecție și prevenire a infectării cu coronavirus (COVID-19) anunțate public de către Tribunalul Alba, care depinde în mare măsură și de conduita responsabilă a publicului din instanțe, ne va permite să trecem împreună cu bine peste această perioadă.

În acest sens, ne menținem recomandările pentru publicul instanței, transmise încă de la începutul pandemiei:

Evitarea prezenței la sediul instanței, în cazul în care aceasta nu este absolut necesară și limitarea staționării în incinta instanţei doar pentru timpul strict necesar îndeplinirii obligațiilor judiciare sau profesionale;
Folosirea exclusiv a mijloacelor electronice de comunicare cu instanța, de transmitere a documentelor și de informare disponibile permanent la nivelul instanței:
e-mail tribunalul.alba@just.ro – Registratură;

Fax 0258811184

Telefon 0258813510/ 0258813511- Arhivă, Registratură, Biroul de informare și relații publice

Utilizarea aplicației informatice DOSAR ELECTRONIC pentru informare sau studierea dosarului și limitarea deplasării fizice la Arhiva instanței sau la celelalte compartimente publice;

Exprimarea acordului pentru citarea și comunicarea actelor de procedură în format electronic prin intermediul aplicației „TDS” (Trimitere Document Securizat) și eliminarea astfel integral a contactului fizic cu documentele de procedură comunicate de instanță prin intermediul serviciilor poștale;
Utilizarea exclusivă a telefonului sau adresei de e-mail pentru informare și solicitarea de lămuriri inclusiv, cu privire la măsurile aplicate în această perioadă.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Când poate fi dată jos masca de protecție în spații deschise. Excepțiile, aprobate de Comitetul pentru Situații de Urgență

Publicat

Persoanele din localitățile unde este obligatorie purtarea măștii de protecție și în spațiile deschise vor putea să înlăture masca de protecție pentru scurt timp, atunci când fumează sau mănâncă pe stradă, în afara zonelor de trafic pietonal.

De asemenea, vor putea renunța la mască cei care fac jogging. Prevederile sunt cuprinse într-o hotărâre discutatată luni dimineață în ședința Comitetului pentru Situații de Urgență, potrivit Digi FM Radio.

În județul Alba masca este obligatorie pe stradă în 20 de localități: Alba Iulia, Blaj, Aiud, Abrud, Cugir, Sebeș, Ocna Mureș, Câmpeni, Ciugud, Blandiana, Cricău, Hopârta, Săliștea, Stremț, Unirea, Vințu de Jos, Cut, Daia Română, Noșlac, Cergău.

 

„În localitățile sau județele în care portul măștii de protecție este obligatoriu în spațiile deschise, este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât și pentru desfășurarea activităăților sportive individuale sau altor asemenea activități, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minim 2 metri față de alte persoane”, prevede Hotărârea CNSU.

Hotărârea prevede, de asemenea:

1. „Se aprobă lista țărilor/zonelor de risc apidemiologic ridicat pentru care se instituite măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, în vigoare începând cu data de 26 octombrie 2020.

2. Instituirea restricțiilor referitoare la persoanele care sosesc din anumite zone sau țări cu risc epidemiologic ridicat se aplică după 24 de ore de la data aprobării hotărârii prin care acestea sunt stabilite, iar ridicarea acaestora se aplică începând cu data emiterii hotărârii”.

Purtarea măștii de protecție și în spații deschise este obligatorie în Capitală, dar și în mai multe orașe unde incidența cazurilor de COVID-19 a depășit 3 la 1000 de locuitori.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate