Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Domeniul Schiabil Valea Sebeşului”: 16 kilometri de pârtii la Poarta Raiului şi Luncile Prigoanei

Publicat

Proiectul celui de-al doilea domeniu schiabil de pe Valea Sebeşului a fost aprobat joi, în şedinţa Consiliului Judeţean. Este vorba despre amenajarea unei staţiuni turistice în zona Poarta Raiului, Luncile Prigoanei, Vârful lui Pătru, pe teritoriul comunelor Săsciori şi Şugag. În acest loc se vor realiza 7 pârtii de schi, în lungime totală de aproximativ 16 km, în paralel cu dezvoltarea generală a zonei, din punctul de vedere infrastructurii: al drumurilor, al alimentării cu energie electrică sau cu apă. În acest scop, Consiliul Judeţean a semnat un acord de cooperare cu primăriile localităţilor Şugag şi Săsciori. În acest an, se demarează studiile de specialitate, iar în prezent există deja un plan urbanistic.

Locaţia în care urmează să se amenajeze Domeniul Schiabil Valea Sebeşului este situată administrativ pe teritoriul localităţilor comunei Şugag, între Luncile Prigoanei, Vârful lui Pătru şi Poarta Raiului, însă proprietatea asupra terenurilor aparţine comunelor Săsciori şi Şugag.

În această zonă urmează să se amenajeze 7 pârtii de schi: patru la Poarta Raiului, în lungime de aproximativ 9 kilometri, pe o suprafaţă de 43 hectare şi trei pârtii în zona Luncile Prigoanei, în lungime de aproximativ  7 kilometri, pe o suprafaţă de 30 hectare. În plus, se vor efectua lucrări la infrastructura zonei şi se vor instala telegondole şi alte structuri aferente unei pârtii de schi.

În scopul amenajării Domeniului Schiabil Valea Sebeşului, Consiliul Judeţean a semnat un acord de colaborare cu consiliile locale ale comunelor Săsciori şi Şugag şi s-a angajat ca în acest an să demareze studiile şi documentaţiile tehnico-economice necesare pentru domeniul schiabil.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax