Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Donatorii de sânge ar putea beneficia de parcare gratuită timp de 30 de zile, în Zona 1 din Alba Iulia. PROIECT, în CL

Publicat

Persoanele care donează sânge în cadrul Centrului de Transfuzie Sanguină din Alba Iulia ar putea beneficia de un abonament pentru parcarea gratuită în Zona 1 (albastră) a municipiului, valabil timp de 30 de zile. 

Consilierii locali din Alba Iulia vor avea de votat, în ședința din 29 iunie, un proiect privind aprobarea utilizării cu titlu gratuit a parcărilor publice cu plată din Zona 1 de către donatorii de sânge.

Prin proiect se dorește stimularea donării de sânge necesar Centrului de Transfuzie Sanguină Alba Iulia.

Dreptul de utilizare gratuită a parcărilor se va acorda pentru o perioadă de 30 de zile de la data donării de sânge, de către Serviciul Administrarea Domeniului Public și Privat, la solicitarea donatorului, căruia i se va elibera un abonament general valabil pentru 30 de zile.

Solicitantul va prezenta Serviciului Administrarea Domeniului Public și Privat, în original, carnetul de donator / actul justificativ care face dovada donării, eliberat de Centrul de Transfuzie Sanguină Alba Iulia, actul de identitate și certificatul de înmatriculare al autovehiculului.

Perioada în care donatorii de sânge pot solicita eliberarea unui abonament general, gratuit, este cuprinsă între data intrării a hotărârii și data de 31.12.2021 (data donării).

În situația în care donatorul / solicitantul deține deja un abonament general valabil, perioada de valabilitate a acestuia se va prelungi cu 30 de zile de la data expirării termenului de valabilitate.

Potrivit referatului de aprobare, nevoia de sânge în Centrul de Transfuzie Sanguină Alba Iulia este una permanentă și din păcate în creștere. Necesarul zilnic este asigurat prin prezența unui număr de minim 32 – 33 de persoane donatoare.

„Centrul de Transfuzie Sanguină Alba Iulia nu poate stoca sânge pe o perioadă lungă de timp. Cele mai solicitate produse sanguine au perioada de valabilitate de 42 de zile (globulele roșii) și de 5 zile (trombocitele). De aici rezultă nevoia constantă de donatori de sânge”, se precizează în documentul citat.

Reamintim faptul că Zona 1 – (albastră) are circa 2.100 locuri de parcare. În această zonă sunt incluse străzi din Centru și Cetate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax