Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Dorin Conţan, funcţionarul DGFP Alba arestat în Dosarul „Pomponio” a încercat să obţină strămutarea cauzei la o altă instanţă. ÎCCJ i-a respins solicitarea

Publicat

După ce solicitarea sa de eliberare din arest preventiv a fost respinsă de mai multe ori la Curtea de Apel Alba Iulia, Dorin Conţan, fost funcţionar al DGFP Alba şi unul dintre inculpaţii arestaţi pentru sprijinirea unui grup infracţional constituit la firma „Pomponio” a cerut la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie strămutarea dosarului la o altă instanţă. Cererea acestuia s-a judecat miercuri, dar magistraţii de la ÎCCJ i-au respins solicitarea.

Dorin Conţan este arestat preventiv din 2011, în Dosarul „Pomponio”, alături de alţi trei angajaţi ai Finanţelor Publice Alba, Ioan Dobra, Ioan Ispas şi Ioan Mihail Sârbu. Cei patru au încercat de mai multe ori să obţină înlocuirea măsurii arestării şi judecarea în libertate, dar, de fiecare dată, cererile lor s-au lovit de refuzul magistraţilor. Conţan s-a adresat ÎCCJ la sfârşitul lunii decembrie 2011, iar miercuri instanţa s-a pronunţat definitiv. De două ori, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus punerea acestora în libertate, dar recursul formulat de procurori la ÎCCJ i-a menţinut pe inculpaţi după gratii.

Aceştia sunt acuzaţi în dosar de aderarea sau sprijinirea  unui grup infracţional nestructurat, în scopul săvârşirii unor infracţiuni grave de evaziune fiscală, în legătură cu activitatea societăţii „Pomponio”. În sarcina acestora mai sunt formulate acuzaţii de conflict de interese, fals în declaraţii şi complicitate la evaziune fiscală.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax