Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Dorin Nistor: „A trecut vremea parlamentarilor pe care-i interesează Alba Iulia doar o dată la patru ani! Vine decembrie peste ei!”

Publicat

O dată la patru ani. Acesta este ciclul prin care unii parlamentari de Alba apar în peisaj. Scurt, pentru o lună, apar în Loganuri nespălate şi încep să plângă ţărişoara. Lacrimile de crocodil li se înnoadă în barbă, înduioşaţi de soarta tuturor, de la copii până la cei bătrâni. Apoi încep vânătăile. În special pe piept. Acolo unde se bat cu cea mai mare cărămidă pe care o găsesc. Că vor face şi vor drege. Că ei sunt cei mai buni. Că sunt de neînlocuit şi că fără ei judeţul şi ţara se duc cu certitudine de râpă.

Şi noi ar trebui să-i credem pe cuvânt, fără să verificăm nimic. Ar dori să închidem ochii la cei 3 ani şi 11 luni de absenţă. Să nu-i întrebăm câte iniţiative legislative au avut. Să nu-i întrebăm ce au făcut pentru Alba asta amărâtă, care i-a trimis la Bucureşti, să o reprezinte.

Am citit recent un studiu făcut de Institutul de Politici Publice referitor la prezenţa în Parlament în ultimul mandat. Şi mi-au atras atenţia cifrele despre doctorul albaiulian care a inventat un nou tip de combustibil acum 4 ani (încă nebrevetat, e drept). Domnul doctor a lipsit exact 25% din mandat. Adică, mai pe româneşte, un an din patru n-a dat pe la Parlament. Dar l-am plătit. Şi eu, şi dumneavoastră. O fi fost absent din Parlament din dor pentru familia lui, Alba Iulia. Înduioşător, dar nepermis! Dacă dumneavoastră lipsiţi un sfert din timpul de lucru, vă mai dă patronul banii? Economia reală şi bunul simţ ne spun că nu. Dar, iată că pentru unii se poate. Sau s-a putut până acum. Cred că a trecut vremea lor. A trecut vremea parlamentarilor pe care-i interesează Alba Iulia doar o dată la patru ani. Vine decembrie peste ei!

Dorin Nistor,

economist

N.Red. Responsabilitatea pentru conţinutul acestui articol aparţine în întregime semnatarului .

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. dan

    joi, 01.11.2012 at 16:52

    Sa inteleg domnule „VIITOR PARLAMENTAR” ca de dumneavoastra o sa mai auzim? Sau acum auzim de dumneavoastra in aceasta campanie?

  2. Pilu

    joi, 01.11.2012 at 18:46

    Sper ca d-voastra , alaturi de ceilalti palamentari din Alba sa fiti primi care vor elabora un proiect de lege prin care sa se interzica traseismul politic. Parerea mea este ca pentru asanarea morala a clasei politice, un parlamentar care nu mai face parte din partidul din care a fost ales sa fie demis din parlament iar in colegiul din care a fost ales sa se faca noi alegeri . Acesta sa nu mai poata candida la alegerile parlamentare decat dupa 5 ani. Va asteptam cu parerea d-voastra despre acest subiect la fel si pe ceilalti candidati, poate si cu o viziune a d-voastra despre o noua constitutie, o noua organizare administrativ teritoriala si alte probleme pe care ati putea sa le rezolvati pentru judet si tara din postura de parlamentar .Sper sa fie o campanie electorala curata , bazata pe o lupta de idei, la sfarsitul careia ,,stampilatorul de buletine de vot ” sa poata alege corect. Mult succes !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax