Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Dorin Nistor: Din iunie, contribuabilii mijlocii din Alba vor fi administraţi de ANAF, la Braşov. Reprezintă peste 50% din cotizările plătite bugetului judeţean

Publicat

dorin nistor Prezent în cadrul unei conferinţe PNL Alba, Dorin Nistor a spus că din luna iunie, de activitatea fiscală a contribuabililor mijlocii se va ocupa Direcţia Regională a Finanţelor Publice din Regiunea Centru, cu sediul la Braşov.

Consilierul local PNL Sebeş a precizat că acest lucru „creează un nou val de nemulţumiri în rândul angajaţilor din Administraţia Financiară Alba, dar şi greutăţi pentru administratorii şi dezvoltarea economică şi edilitară a judeţului”.

„Prima îngrijorare apare în legătură cu posibila dispariţie a unor posturi, dar şi de modul cum vor fi alocate cotele din TVA şi din impozitul pe profit plătite de contribabilii mijlocii cu sediul social şi activitatea în Alba, către bugetul Consiliului Judeţean Alba”, a declarat Dorin Nistor.

Potrivit acestuia, Administraţia Finanţelor Alba are în administrare acum puţin peste 300 de firme contribabili mijloci care dau o cota importanta din totalul de plăţi la bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale.

În anul 2014 contribuabilii mijlocii din judeţul Alba au virat la bugetul de stat şi la bugetele asigurărilor sociale de stat 266 milioane de lei. Contribuabilii mijlocii care pleacă de la Alba la Braşov reprezinta mai mult de 50% din total de viramente la bugetul de stat.

„După mutarea lor la Braşov, noi, aici, la Alba nu vom mai şti ce sume s-au încasat de la ei şi deci nu vom putea şti dacă la repartizarea sumelor, nu vom fi plăcăliţi.

În al doilea rând, angajaţii din acest moment din Administraţia Financiară Alba care se ocupă de contribuabilii mijlocii vor fi probabil mutaţi la Braşov, sper eu toţi şi astfel se mai pierd o parte din cotele de impozit pe venit ce reveneau municipiului Alba Iulia”, a adăugat Nistor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax