Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Dorin Nistor: Un instalator sau un electrician poate câștiga mai mulți bani ca primarul din Sebeș. Ce spune despre profesioniști

Publicat

Un electrician sau un instalator poate să câștige la Sebeș mai mult decât primarul municipiului. Declarația aprține chiar primarului din Sebeș, Dorin Nistor. 

Acesta a vorbit într-o conferință de presă susținută vineri, 1 septembrie, la sediul PNL Alba, despre implicarea municipiului în învățământul dual sau profesional. 

Dorin Nistor a spus că o prioritate a municipiului este dezvoltarea școlilor de învățământ dual sau profesional.

Mai exact într-un oraș care are peste cinci companii care au nevoie de forță de muncă calificată, este normal ca sistemul educațional din oraș să fie axat către formarea de profesioniști într-un domeniu.

Nistor a spus că la momentul actual, un electrician sau un instalator, poate câștiga mai mult de cât primarul orașului.

Ce salariu are Dorin Nistor ca primar al municipiului Sebeș

Ca primar, Dorin Nistor câștigă lunar un salariu de bază de 13.520 de lei, la care se mai adaugă un spor de 50% pentru activitatea în proiecte cu finanțare europeană. În total potrivit documentelor postate pe site-ul primăriei Sebeș, Dorin Nistor are un salariu brut, lunar, de 20.280 de lei.

Ce a spus Dorin Nistor

”Noi la Sebeș avem nevoie de forță de muncă calificată pentru companiile care activează la noi în municipiu și nu numai. Dar cu siguranță prioritatea noastă este pentru cei din zona noastră.

Dacă vom reuși să îi convingem pe cei tineri că învățământul dual, învățământul tehnic, le oferă acea siguranță și soluție pe viitor, va fi bine și pentru companii, dar și pentru ei.

Pentru că astăzi, așa ca noțiune de măsură un electrician sau o persoană care nu neapărat are studii superioare, sau un instalator poate să câștige la Sebeș mai mult decât câștigă unu cu studii superioare, poate să câștige mult mai bine decât câștigă primarul municipiului Sebeș. Adică nu este nici  o problemă.

Din acest punct de vedere, eu cred ca perspectiva Sebeșului în această direcție, este bună și cu siguranță noi vrem să acordăm un cadru adecvat, chiar dacă presupune un efort și din partea municipalității”, a declarat Dorin Nistor, în conferința de presă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Electorala

    sâmbătă, 02.09.2023 at 08:17

    Chiar dacă ar fi așa, acei specialiști vor lucra din plin, nu vor avea consilieri, sporuri de 50% pt proiectele altora și mașină de serviciu. Singura lor siguranță ar fi ca nu se vor teme pt locul lor de muncă odată la 4 ani !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax