Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Dorin Nistor: „USL se pricepe la guvernare doar din opoziţie”

Publicat

În fiecare zi primim asigurări de la actualul guvern USL că putem sta liniştiţi. De guvernare se ocupă dânşii. Parcă am mai auzit undeva un slogan care ne îndemna să dormim liniştiţi, că cineva lucrează pentru noi, însă din păcate totul s-a sfârşit cu câteva mii de păgubiţi. Acum însă miza este uriaşă. De profesionalismul acestui guvern atârnă soarta unui popor de peste 20 de milioane de suflete şi nu putem dormi liniştiţi. Asta pentru că asistăm la cea mai amatoricească guvernare de după Revoluţie.

USL nu îşi găseşte liniştea, dovedind că este o alianţă împotriva firii, iar acest lucru se resimte şi în activitatea guvernului. Mesaje contradictorii vin de la miniştri sau secretari de stat, care apoi sunt urechiaţi de premierul Ponta în direct, la posturile de televiziune. Iar, la rândul lui, Ponta este mustrat public de Crin Antonescu.

Acum haosul devine şi mai acut, pentru că se apropie campania electorală şi frustrările (ne)nominalizărilor în coaliţie se răspândesc precum viruşii unei boli molipsitoare. <Bucureştiul> impune organizaţiilor din teritoriu candidaţi nedoriţi, care nu au făcut nimic pentru judeţul care i-a trimis în Parlament, dormind în bănci sau absentând. Alba este un exemplu perfect al frământărilor interne ce au loc în USL. Trei parlamentari actuali sunt impuşi peste dorinţa organizaţiilor locale, deşi nu mai reprezintă aproape nimic pentru electorat şi nu mai au nici o legătură cu ce se întâmplă în Alba. Dar asta este problema lor internă, iar cetăţenii vor şti ce au de făcut în decembrie. Problema noastră, a tuturor, însă este aceea că, ocupaţi fiind peste măsură cu împărţirea colegiilor, domnii guvernanţi au uitat de ce sunt puşi acolo.

Acum 6 luni, USL ne asigura, de pe margine, că ştie ce trebuie făcut şi că sunt pregătiţi să preia guvernarea pentru a rezolva toate problemele României (sau ale lor?).

Acum constatăm, din păcate pe pielea noastră, că lucrurile nu stau deloc aşa, deoarece, într-un timp foarte scurt, au dat măsura neputinţei şi nepriceperii lor. În aceste ultime 6 luni, am asistat cu stupoare la o creştere îngrijorătoare a preţurilor, ceea ce a dus la TRIPLAREA inflaţiei, punând în mare pericol ţinta de inflaţie propusă de BNR pentru acest an. Scandalul suspendării preşedintelui ne-a adus, pe lângă o imagine extrem de proastă în Europa şi peste ocean, şi o devalorizare substanţială a leului. Aţi văzut că ratele dumneavoastră la bancă au crescut în ultimele 6 luni? Aţi observat că de 100 de lei puneţi tot mai puţină benzină în rezervorul maşinii? Au mărit puţin salariile bugetarilor şi pensiile doar pentru a le devaloriza prin inflaţie. Şi, dacă toate acestea nu erau de ajuns, ne mai trezim şi cu blocarea fondurilor europene, unul dintre cele mai mari pericole ce pândesc România.

Dragi albaiulieni, există un singur vinovat pentru toate acestea: Guvernul Ponta. Lui trebuie să-i <mulţumim> pentru că a oprit investiţia la Bazinul Olimpic din Alba Iulia. Lui îi datorăm faptul că a tăiat din bugetul alocat oraşului nostru. Guvernul Ponta e singurul responsabil pentru direcţia greşită în care se îndreaptă economia României: blocaj pentru investiţiile în infrastructură şi sărăcirea fără precedent a populaţiei.

Aşa că nu ne putem permite să dormim liniştiţi, USL nu lucrează pentru români.

 

Dorin Nistor, economist

 

N.red: Responsabilitatea pentru conţinutul acestui articol aparţine în întregime semnatarului nominalizat.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax