Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Dorinţa liberalilor din Alba: Organizarea unui referendum privind desfiinţarea judeţului, în 24 iulie

Publicat

După ce, săptămâna trecută, preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu şi-a exprimat intenţia de a solicita Consiliului Judeţean organizarea unui referendum pentru consultarea populaţiei privind proiectul de regionalizare, vineri, vicepreşedintele PNL Alba, Mihai Nicuşor a anunţat că liberalii au o iniţiativă similară. PNL Alba a iniţiat un proiect de hotărâre ce urmează să fie supus voturilor consilierilor judeţeni referitor la desfiinţarea judeţului.

Mihai Nicuşor este de părere că oamenii nu sunt de acord cu iniţiativa preşedintelui Traian Băsescu şi este nevoie ca, la nivel local, cel puţin, să se ajungă la un consens politic: „Asistăm la un serial horror, iar acum am ajuns la episodul desfiinţarea judeţului. Este nevoie ca edilii noştri locali să se deplaseze în teritoriu, pentru a explica populaţiei ce înseamnă eaxct această regionalizare şi o reformă administrativă în judeţ. Am încredere că proiectul nostru va fi votat şi de consilierii PDL, care de această dată trebuie să nu mai ţină cont de indicaţiile preţioase ale tătucului Băsescu şi vor pune, înaintea intereselor PDL-ului, interesele judeţului Alba. O reorganizare se poate face numai prin voinţa cetăţenilor, numai după consultări şi de aceea considerăm că de această dată ar fi cazul unui consens politic la nivel de judet”.

Proiectul iniţiat de liberali a fost înregistrat la secretariatul CJ Alba, iar aceştia au cerut şi organizarea unei şedinţe extraordinare, sâmbătă, 25 iunie, special pentru discutarea acestui subiect. Ziua propusă de liberali pentru organizarea referendumului este 24 iulie. Mihai Nicuşor a precizat că, în cazul în care consilierii nu vor vota proiectul de hotărâre, vor recurge la alte mijloace precum o campanie de strângere de semnături care va demonstra că mai bine de jumătate din populaţie se opune desfiinţării judeţului Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax