Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Dosar al procurorilor DIICOT Alba Iulia: Cazul unui tânăr care a fost prins cu droguri la festivalul Untold. Ce a pățit

Publicat

politie noaptea

Un bărbat a fost cercetat de procurorii DIICOT Alba Iulia, după ce a fost prins la festivalul Untold, cu un joint (o țigară confecționată manual care avea în compoziție cannabis) la el.

Acesta a fost identificat de polițiști la ediția din 2022 a festivalului ce se desfășoară anual la Cluj Napoca. 

După mai bine de un an de la momentul în care țigară i-a fost găsită de polițiști, bărbatul a aflat dacă dosarul va mai continua sau nu.

În data de 8 mai 2023, magistrații Tribunalului Alba au dat o decizie în acest sens, iar motivarea a devenit publică.

Potrivit motivării instanței, ”din actul de sesizare rezultă că în data de 07.08.2022 organele de poliţie din cadrul IPJ Cluj au identificat pe numitul (…) în zona unde se desfăşura festivalul Untold.

În urma controlului efectuat, asupra numitului a fost identificată o ţigaretă confecţionată manual care conţinea o substanţă vegetală. Din raportul de constatare tehnico-ştiinţifică nr. 1301127 din 23.02.2023 rezultă că probele ridicate sunt constituite din o ţigaretă parţial arsă care conţine cannabis în amestec cu rezină de cannabis.

Suspectul nu a fost de acord să fie evaluat de către Centrul de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog Cluj.

Din investigaţiile efectuate a rezultat faptul că  nu este cunoscut ca fiind implicat în activităţi de trafic ilicit de droguri.

Având în vedere cantitatea mică de substanţă şi modul de prezentare a acesteia (într-o ţigaretă parţial arsă), este evident faptul că substanţele au fost deţinute şi utilizate în vederea consumului propriu”, se arată în motivarea instanței.

Procurorii DIICOT Alba Iulia au luat în calcul că tânărul era la prima abatere, țigara era confecționată pentru a fi consumată și nu vândută, iar acesta este integrat în societate.

Drept urmare au cerut confirmarea renunțării la urmărirea penală, iar în data de 8 mai 2023, magistrații Tribunalului Alba au admis cererea acestora.

Mai exact tânărul a scăpat de dosarul penal.

Decizia a fost definitivă.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Petru

    miercuri, 24.05.2023 at 09:42

    Bravoooo, toată lumea liber la buruieni !!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax