Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Dosar anchetat de DIICOT Alba Iulia: Un bărbat care trimitea colete din Spania, pline cu droguri, pe numele mamei sale, condamnat

Publicat

Un bărbat dat în urmărire internațională de procurorii DIICOT Alba Iulia a fost găsit în Spania și recent condamnat pentru trafic internațional de droguri. 

Este vorba despre un dosar instrumentat de ofițerii antidrog, în cazul unei persoane care trimitea cannabis în România, din Spania, printr-o firmă de curierat. 

Apoi drogurile erau vândute mai departe către alți intermediari și apoi pe stradă.

În data de 26 iunie 2023, bărbatul a fost condamnat de Tribunalul Alba pentru trafic internațional de droguri.

Motivarea instanței a fost făcută publică fiind disponibilă pe portalul rejust.ro.

De asemenea povestea prin care drogurile au fost găsite este detaliată de procurori în motivarea instanței.

În data de 27.02.2022 bărbatul a expediat din Spania un colet către România, în care se aflau cinci kilograme de droguri. Acesta a sunat mai multe rude și le-a spus să ridice coletul, însă acestea bănuiau că în ele se află droguri și nu au vrut.

Până la urmă un nepot de-al bărbatului s-a dus după colet, dar a ajuns pre târziu, iar pachetul a ajuns la depozitul din Sebeș al firmei de curierat. Atunci ruda bărbatului a apelat la un coleg care nu știa ce se află în pachet și l-a rugat să îl ridice și să îl ducă familiei celui care l-a trimis.

Bărbatul a mers la depozitul din Sebeș a ridicat coletul și a plecat spre destinație, însă pe drum a fost oprit de polițiști.

Coletul a fost dus la poliție și în el au fost descoperite mai multe pachete cu cannabis.

Apoi, coletul a fost trimis prin cel care l-a ridicat către familia bărbatului, mai exact la iubita acestuia. Femeia l-a sunat și i-a spus că pachetul este lipit cu un alt tip dee bandă adezivă și că este a doua oară când vine fără ”marfă” în el.

”Numita i-a comunicat că i-a trimis dublu față de cât i-a pus data trecută. Totodată, din discuții reiese faptul că este a doua oară când un colet le ajunge fără ,,marfă”. În mod evident termenul „marfă” se referea la cantitatea de droguri identificată, fapt confirmat de altfel ulterior de numitul audiat în calitate de suspect şi inculpat în faza de urmărire penală şi în prezentul dosar, în faza de judecată, în calitate de martor.

Cât priveşte pe numita aceasta a fost identificată ca fiind soţia inculpatului” se arată în motivarea instanței.

În linii mari bărbatul trimitea drogurile în țară pe numele mamei sale, fapt ce ar fi fost mai greu de identificat de către anchetatori.

Însă aceștia au reușit să intre pe fir și să afle de unde veneau drogurile și către cine erau adresate.

Magistrații au ținut cont și de modalitatea în care acesta a procedat la introducerea drogurilor în țară.

”Cât priveşte individualizarea în concret a pedepselor, vom reţine gravitatea infracţiunilor reţinute în sarcina sa, obiectivată prin cantitatea relativ mare a drogurilor introduse, modalitatea ingenioasă prin care a ales să acţioneze, introducând drogurile într-un colet adresat mamei sale, femeie în vârstă care ar fi suscitat greu bănuieli, posibilitatea să fi avut o reţea în vederea comercializării dat fiind cantitatea mare introdusă într-un singur transport, ceea ce creşte gradul de periculozitate al faptei în concret săvârşite”, se arată în motivarea instanței.

Bărbatul se află în Penitenciarul Aiud după ce a fost trimis de autoritățile din Spania. În data de 26 iunie a fost condamnat la o pedeapsa finală de 3 ani şi 8 luni închisoare pe care inculpatul o va executa în regim de detenţie.

Momentan decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel la instanța superioară.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax