Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Dosar clasat pentru lovituri cauzatoare de moarte în cazul decesului suspect la spitalul din Galda. Ce mai anchetează procurorii

Publicat

Dosarul pentru lovituri cauzatoare de moarte, în cazul incidentului de la Spitalul din Galda de Jos, unde doi pacienți l-au bătut pe al treilea – un bărbat care la două săptămâni a decedat, a fost clasat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba. 

Mai exact, în urma expertizelor s-a stabilit că cei doi pacienți care i-au aplicat mai multe lovituri unui bărbatului nu aveau discernământ când au comis fapta. 

Acum pe numele celor doi, procurorii au cerut internarea într-un centru medical în care există măsuri de securitate mai ridicate decât la cel din Galda. Cererea de internare medicală a fost înregistrată pe rolul Tribunalului Alba, în data de 27 aprilie și va fi judecată de magistrați pe 12 mai.

Momentan bărbații sunt internați la spitalul din Ștei.

De asemenea, dosarul deschis in rem pentru neglijență în seriviciu a fost declinat către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia și va ajunge pe masa acestora cel mai probabil după Sărbătorile Pascale.

Reamintim că un bărbat de 63 de ani, a fost bătut în noaptea de 25 ianuarie, de alți doi pacienți, unul în vârstă de 45 de ani și altul de 29 de ani.

A doua zi a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia, unde i s-a pus diagnosticul de contuzie la șoldul stâng.

Peste 2 săptămâni, bărbatul a decedat din cauza unei hemoragii interne cauzate de o ruptură de splină, susțin sursele alba24.ro.

CITEȘTE ȘI: DECES SUSPECT la spitalul din Galda: Dosar penal in rem pentru neglijență în serviciu. Precizări de la spitalul din Alba Iulia

Există suspiciuni că în timpul bătăii, bărbatul ar fi fost lovit în zona splinei. Cauza decesului a fost descoperită abia la autopsie de către medicul legist.

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia au transmis, la cererea reporterilor alba24.ro, investigațiile clinice care au fost făcute de medicii unității medicale, asupra bărbatului, în data de 26 ianuarie.

Cazul a fost făcut public de alba24.ro, în data de 5 martie, în momentul în care magistrații Tribunalului Alba au admis propunerea procurorilor de a-i interna, provizoriu, într-un alt centru de recuperare, pe cei doi pacienți care l-au bătut pe bărbat.

În urma unei expertize psihologice s-a dovedit că pacienții-agresori nu au avut discernământ când l-au bătut pe cel de al treilea.

Poziția Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia

”În data de 26.01.2021, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia a fost adus un pacient de la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Galda de Jos, de către un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean.

Acesta prezenta un traumatism cranio-cerebral minor (TCC), fără pierderea conștienței, hematom la nivelul ochiului stâng și traumatism la nivelul șoldului stâng. Pacientul a fost adus la ora 10.33 și preluat la ora 10.40, imediat după înregistrarea în UPU și prelevarea testului COVID-19.

A fost examinat de către medicul de serviciu din cadrul UPU. În urma examinărilor, se stabilește diagnosticul de TCC minor de grad 0, cu hematom periorbital stâng și contuzie șold stâng, la care se adaugă diagnosticul cu care a fost internat la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Galda de Jos.

După consultația de specialitate, se efectuează investigații clinice, radiologice și de laborator, iar în urma acestora se menține diagnosticul menționat.

Medicul UPU solicită un consult ortopedic de specialitate. În urma acestuia se confirmă diagnosticul de contuzie șold stâng, indicându-se conduita terapeutică și tratamentul de urmat.

Pacientul este externat la ora 13.10, conștient, cooperant”, au transmis pentru alba24.ro, reprezentanții unității medicale.

Ce informații sunt cunoscute până în acest moment

Pacientul a fost bătut, în 25 ianuarie, în jurul orei 23.00, de alți doi pacienți. Potrivit reprezentanților DGASPC Alba, conflictul a fost aplanat de infirmieri și de o asistentă medicală.

În noaptea scandalului, bărbatul bătut a fost consultat la cabinetul medical al centrului. A doua zi, acesta acuza dureri la piciorul stâng și a fost trimis la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia, prin serviciul 112.

CITEȘTE ȘI: DECES SUSPECT la Spitalul din Galda: Pacient bătut, consultat pentru dureri la șold, MORT din cauza unei hemoragii interne

Acesta a ajuns pe secția UPU a spitalului din Alba Iulia și, potrivit reprezentaților DGASPC, a fost investigat radiologic, imagistic și i s-au recoltat analize de laborator. Diagnosticul a fost contuzie șold stâng.

Bărbatul a fost consultat și de un medic ortoped, au transmis, pentru alba24.ro, reprezentații Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.

După consultul realizat de medicii spitalului din Alba Iulia, pacientul a fost trimis înapoi la Galda de Jos.

Decesul

După două săptămâni de la incident și consultul de la UPU Alba Iulia, în 7 februarie, bărbatul a decedat. Reprezentații DGASPC Alba Iulia au transmis, pentru alba24.ro, detalii despre evenimentele din Centrul de la Galda de Jos, din ziua în care bărbatul a decedat.

Potrivit acestora, la centru a sosit un echipaj de ambulanță pentru a consulta un alt pacient.

Personalul medical a solicitat ca și bărbatul în cauză să fie consultat, deoarece acuza dureri abdominale.

După efectuarea consultului, medicul de pe ambulanță a recomandat tratament cu Metoclopramid, Nospa și Algocalmin.

Două apeluri la 112 în câteva minute

Seara, la ora 23.16, s-a solicitat din nou serviciul 112 pentru bărbatul în cauză, deoarece acuza dureri abdominale, starea lui fiind alterată.

La ora 23.24, s-a reapelat serviciul 112, deoarece bărbatul a intrat în stop cardio-respirator, iar personalul de serviciu a început manevrele de resuscitare.

La fața locului a sosit imediat un echipaj de poliție și la ora 23.41 a sosit echipajul de ambulanță. Medicul a decis că bărbatul este în stop cardio-respirator neresuscitabil și a declarat decesul acestuia.

La ora 00.51, la Centrul din Galda de Jos a sosit din nou echipajul de poliție, însoțit de reprezentați IML Alba Iulia, conform procedurilor legale cu privire la decesul în unități rezidențiale, au precizat reprezentații DGASPC Alba, pentru alba24.ro.

Surse apropiate anchetei au declarat pentru alba24.ro că bărbatul a decedat din cauza unei hemoragii interne, cauzate de o ruptură de splină.

Potrivit surselor alba24.ro, ruptura de splină a fost descoperită abia la autopsia realizată de medicul legist.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax