Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Dosar de acreditare pentru gradul de Centru de Excelență la compartimentul de îngrijiri paliative din cadrul Secției de Oncologie a spitalului din Alba Iulia

Publicat

Până la data de 15 aprilie, Spitalul Județean de Urgență Alba va depune dosarul de acreditare la Societatea Europeană de Medicină Oncologică (European Society for Medical Oncology) în vederea obținerii gradului de Centru de Excelență pentru compartimentul de îngrijiri paliative din cadrul Secției de Oncologie. Această acreditare ar fi o recunoaștere a activității intense desfășurate în acest segment medical la Alba Iulia.

Îngrijirea paliativă presupune controlul durerii și al alor simptome supărătoare, precum și îngrijiri psihologice și spirituale, care, mai ales în cazul pacienților cu diagnostic de cancer în stadiu avansat, este esențială. În cadrul Secției de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Alba compartimentul de îngrijiri paliative a fost deschis de un an și jumătate și are 6 paturi. În anul 2012 un număr de 190 de pacienți din Alba și din alte județe din țară au trecut prin acest centru.

Citeşte mai multe detalii pe Sănătate.Alba24.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate