Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Dosar de fraudă cu fonduri europene: ŞASE persoane au primit mandate de ARESTARE PREVENTIVĂ. Decizia Curţii de Apel Alba Iulia a fost contestată

Publicat

curtea de apel alba iulia2 Curtea de Apel Alba Iulia a admis marţi propunerea formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia de arestare preventivă cu privire la cinci inculpaţi, în urma percheziţiilor în dosarul privind suspiciuni de fraudă şi fapte de corupţie legate de lucrări cu fonduri europene în judeţele Sibiu, Braşov şi Prahova. Este vorba de administratori de firmă şi notari: Cristina Tudorache, Mihail  Iordache, Simona Mariana Luther, Georgeta-Daniela Beșchia și Valeria Doina Buzea, pentru care decizia instanţei a fost de arestare preventivă pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 4 martie şi până la data de 2 aprilie.

Cu privire la inculpatul Daniel Luc Henri Marie, s-a dispus arestarea preventivă în lipsă pe o durată de 30 de zile începând cu data punerii în executare a mandatului.

Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă şi a fost atacată cu contestaţie de către inculpaţi. Competenţa de soluţionare a contestaţiei revine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Luni, procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Alba, au efectuat percheziţii în trei judeţe şi Bucureşti, într-un dosar ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene și a unor infracțiuni de corupție, comise în perioada 2011-2014.

Citeşte şi DNA Alba Iulia face PERCHEZIŢII la Braşov, Cluj, Prahova şi Bucureşti, într-un dosar de fraudă cu fonduri europene

Conţinutul minutei hotărârii pronunţate în acest caz, postată pe portalul Curţii de Apel Alba Iulia, dosar 155/57/2015:

Tudorache Cristina, pentru săvârşirea infracţiunilor de:

1. complicitate la tentativa de săvârşire a infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, faptă prevăzută de art. 48 Cod penal rap. la art. 32 Cod penal rap. la art. 181 alin 1, 3 din Legea 78/2000, cu plicarea rt. 5 Cod penal

2. complicitate la tentativa de săvârşire a infracţiunii de înşelăciune prevăzută de art. 48 Cod penal rap. la art. 32 Cod penal, rap la art. 244 alin. 1, 2 Cod penal, cu aplicarea art. 5 Cp ( în ceea ce priveşte cofinanţarea naţională)

3. complicitate la săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, faptă prevăzută de art. art. 32 Cod penal rap. la art. 181 alin 1, 3 din Legea 78/2000(în ceea ce priveşte finanţarea europeană)

4. complicitate săvârşirea infracţiunii de înşelăciune prevăzută de art. 32 Cod penal, rap la art. 244 alin. 1, 2 Cod penal

Mihail Iordache, pentru săvârşirea infracţiunilor de:

– folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, faptă prevăzută de art. 181 alin 1, 3 din Legea 78/2000 (în ceea ce priveşte finanţarea europeană)

– înşelăciune prevăzută de art. 244 alin. 1, 2 Cod penal (în ceea ce priveşte cofinanţarea naţională);

– omisiunea de a furniza cu ştiinţă datele cerute potrivit legii pentru obţinerea de fonduri din bugetul general au Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept a acestor fonduri, faptă prevăzută de art. 181 alin. 2, 3 din Legea 78/2000

Simona Mariana Luther, pentru săvârşirea:

– complicităţii la infracţiunea de omisiune de a furniza cu ştiinţă datele cerute potrivit legii pentru obţinerea de fonduri din bugetul general au Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept a acestor fonduri, faptă prevăzută de art.48 Cod penal rap. la art. 181 alin. 2, 3 din Legea 78/2000.

Georgeta-Daniela Beșchia, pentru săvârşirea infracţiunilor de:

1. abuz în serviciu prevăzută de art. 132 din Legea 78/2000, rap. la art. 297 alin 1 Cod penal cu aplicarea art. 35 alin 1 Cod penal (3 acte materiale) şi art. 5 Cod penal

2. complicitate la tentativa de săvârşire a infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, faptă prevăzută de art. 48 Cod penal rap. la art. 32 Cod penal rap. la art. 181 alin 1, 3 din Legea 78/2000, cu aplicarea art. 5 Cod penal (în ceea ce priveşte finanţarea europeană)

3. complicitate la tentativa de săvârşire a infracţiunii de înşelăciune prevăzută de art. 48 Cod penal rap. la art. 32 Cod penal, rap la art. 244 alin. 1, 2 Cod penal, cu aplicarea art. 5 Cp ( în ceea ce priveşte co-finanţarea naţională)

4. abuz în serviciu prevăzută de art. 132 din Legea 78/2000, rap. la art. 297 alin 1 Cod penal cu aplicarea art. 35 alin 1 Cod penal (2 acte materiale) şi art. 5 Cod penal

5. complicitate la săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, faptă prevăzută de art. art. 32 Cod penal rap. la art. 181 alin 1, 3 din Legea 78/2000 -(în ceea ce priveşte finanţarea europeană)

6. complicitate săvârşirea infracţiunii de înşelăciune prevăzută de art. 32 Cod penal, rap la art. 244 alin. 1, 2 Cod penal ( în ceea ce priveşte cofinanţarea naţională)

Valeria Doina Buzea, pentru săvârşirea infracţiunilor de:

1. abuz în serviciu prevăzută de art. 132 din Legea 78/2000, rap. la art. 297 alin 1 Cod penal cu aplicarea art. 35 alin 1 Cod penal (2 acte materiale) şi art. 5 Cod penal

2. complicitate la tentativa de săvârşire a infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, faptă prevăzută de art. 48 Cod penal rap. la art. 32 Cod penal rap. la art. 181 alin 1, 3 din Legea 78/2000, cu plicarea art. 5 Cod penal (în ceea ce priveşte finanţarea europeană)

3. complicitate la tentativa de săvârşire a infracţiunii de înşelăciune prevăzută de art. 48 Cod penal rap. la art. 32 Cod penal, rap la art. 244 alin. 1, 2 Cod penal, cu aplicarea art. 5 Cp ( în ceea ce priveşte co-finanţarea naţională)

4. abuz în serviciu prevăzută de art. 132 din Legea 78/2000, rap. la art. 297 alin 1 Cod penal cu aplicarea art. 5 Cod penal

5. complicitate la săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, faptă prevăzută de art. art. 32 Cod penal rap. la art. 181 alin 1, 3 din Legea 78/2000(în ceea ce priveşte finanţarea europeană)

6. complicitate săvârşirea infracţiunii de înşelăciune prevăzută de art. 32 Cod penal, rap la art. 244 alin. 1, 2 Cod penal ( în ceea ce priveşte cofinanţarea naţională).

Daniel Luc Henri Marie, pentru săvârşirea infracţiunilor de:

1. complicitate la tentativa de săvârşire a infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, faptă prevăzută de art. 48 Cod penal rap. la art. 32 Cod penal rap. la art. 181 alin 1, 3 din Legea 78/2000, cu plicarea rt. 5 Cod penal (în ceea ce priveşte finanţarea europeană).

2. complicitate la tentativa de săvârşire a infracţiunii de înşelăciune prevăzută de art. 48 Cod penal rap. la art. 32 Cod penal, rap la art. 244 alin. 1, 2 Cod penal, cu aplicarea art. 5 Cp ( în ceea ce priveşte cofinanţarea naţională) .

3. înşelăciune prevăzute de art. 244 alin 1,2 Cod penal cu aplicarea art. 5 Cod penal

4. complicitate la săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, faptă prevăzută de art. art. 32 Cod penal rap. la art. 181 alin 1, 3 din Legea 78/2000 (în ceea ce priveşte finanţarea europeană)

5. complicitate la săvârşirea infracţiunii de înşelăciune prevăzută de art. 32 Cod penal, rap la art. 244 alin. 1, 2 Cod penal, pe o durată de 30 de zile începând cu data punerii în executare a mandatului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax