Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Dosar de trafic de cocaină desprins din telenovele: Colaboratori acoperiți ai DIICOT Alba Iulia, trădări și un flagrant în vamă

Publicat

Un dosar de trafic de droguri internațional, recent judecat la Tribunalul Alba, pare desprins dintr-o telenovelă: de la denunțuri la DIICOT, la colaboratori sub acoperire care spuneau, în mesaje pe Facebook, că sunt frați cu traficanții. 

Modul în care un bărbat și o femeie au fost condamnați la închisoare cu executare de către magistrații Tribunalului Alba este detaliat într-o motivare a instanței de judecată. 

De asemenea, chiar și cum au aflat procurorii DIICOT că persoanele respective aduceau în țară cocaină este detaliat în motivare.

În data de 12 aprilie 2023, magistrații au dat o decizie în primă instanță, iar documentele în care este descris pas cu pas ce s-a întâmplat au fost studiate de reporterii alba24.ro.

Denunțul

Dosarul a început de la un denunț la DIICOT Alba Iulia. Mai exact, o persoană, în luna mai 2022, a mers la procurorii DIICOT și a spus că are informații că M. se ocupa cu traficul de droguri.

Mai exact, că introduce în țară cocaină pe care o vinde mai departe pe la petreceri.

Colaboratorul sub acoperire

Imediat, un bărbat a fost autorizat să fie colaborator al DIICOT. Acesta avea misiunea să se întâlnească cu M. sau cu alte persoane din anturajul său, să îi câștige încrederea și să ajungă să cumpere cocaină.

Colaboratorul a luat legătura cu M. și, o zi mai târziu, a reușit să cumpere cocaină de 500 de euro, apoi drogurile au fost date către cei de la DIICOT.

În continuare, după prima tranzacție, colaboratorul a devenit prieten cu traficantul și au purtat discuții pe Facebook Messenger.

Când vorbeau de cocaină, foloseau cuvinte ca ”mobilă” sau ”vitamine”.

Mai mult de atât, își făceau chiar dedicații video și își spuneau ”frate”.

În realitate, totul era interceptat de DIICOT.

La un moment dat, M. a spus pe Messenger că vine în țară și că are câteva zeci de grame de cocaină la el.

Apoi a urmat flagrantul.

Flagrantul la intrarea în țară

Cu toate informațiile obținute, brigada anti-drog și procurorii DIICOT au realizat flagrantul.

Potrivit motivării instanței, ”în jurul orei, 14.10, după ce a intrat prin punctul de trecere a frontierei Nădlac II, a fost oprit pentru control autoturismul marca Volkswagen Passat, condus de inculpatul M.

În autoturism se mai aflau soţia acestuia, împreună cu cei doi copii minori şi inculpata N., sora acesteia din urmă.

Autoturismul şi ocupanţii acestuia au fost controlaţi, iar, într-o geantă de culoare neagră aparţinând numitei N, mai exact într-un portofel de culoare maro din aceasta, au fost identificate două ţiple cu ziplock, care prezintă urme de substanţă pulverulentă albă, precum şi o capsulă de culoare maro, ambalată într-o ţiplă de plastic transparent.

Înainte de efectuarea controlului corporal al persoanelor de sex feminin, inculpata N. a solicitat să meargă la toaletă, moment în care, fiind observat comportamentul suspect şi agitaţia acesteia, s-a procedat la deschiderea forţată a cabinei de toaletă.

În acel moment, N. a fost surprinsă în timp ce arunca în vasul de toaletă mai multe ţiple ce conţineau o substanţă pulverulentă de culoare albă.

S-a încercat recuperarea substanţelor din vasul de toaletă, de unde a fost extras un bulgăre format din substanţă pulverulentă de culoare albă.

De asemenea, în coşul de gunoi de lângă vasul de toaletă au fost găsite mai multe ţiple din plastic transparent care prezentau urme de substanţă pulverulentă de culoare albă, precum şi resturi de materie vegetală de culoare verde oliv cu aspect specific de cannabis”, se arată în documentul citat.

Deși a încercat să le arunce în toaletă, procurorii au reușit să obțină probe din care să rezulte că, în plicurile aruncate și substanța ce se diluase în apă, era cocaină.

Procurorii au strâns timp de luni bune probe, conversații, înregistrări ce au ajuns în fața magistraților, în instanță. Tot ce au strâns procurorii DIICOT Alba Iulia a fost de ajuns pentru a-i condamna pe cei doi, inculpatul și cumnata acestuia, la închisoare cu executare.

Cei doi au fost condamnați în data de 12 aprilie la: cinci ani de închisoare cu executare pentru bărbat și 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare pentru femeie.

Decizia nu era definitivă și a fost atacată în apel, la instanța superioară.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax