Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Dosar la Curtea de Apel Alba: Rețeaua traficanților de droguri ”vladtepes2022” și ”balaurus100”. Foloseau o aplicație criptată

Publicat

”vladtepes2022”, balaurus100”, sau „fiatuto” sunt trei nume fictive, utilizate de trei traficanți de droguri, care operau în România. Modul în care opera rețeaua și cum a fost prins unul dintre cei trei este descrisă de magistrații Curții de Apel Alba Iulia. 

Într-o motivare de instanță, din data de 26 septembrie 2024, judecătorii au detaliat cum opera rețeaua care aducea droguri din Spania. Apoi acestea erau vândute în Timișoara, în special în zonele de campus ale studenților. 

Este vorba despre o ultimă acțiune în instanță a unuia dintre cei trei traficanți care a fost prins la Hunedoara. Din acest motiv dosarul s-a judecat pe raza Curții de Apel Alba Iulia.

Planul pus la cale de traficanți era unul complex

Planul pus la cale de traficanți era unul complex notează magistrații în documente. Aceștia primeau colete cu droguri din Spania, dar le ridicau din alte orașe. De asemenea gruparea folosea cărăuși care primeau indicații pe o aplicație criptată.

Asta s-a întâmplat și în data de 5 iulie 2023. Un cărăuș a fost trimis să ridice un colet dintr-o parcare a unui magazin LIDL din Hunedoara.

Virgil Cristian N. a ajuns în locația respectivă și a ridicat coletul. Acesta a folosit un buletin al unei alte persoane. Primea pozele cu buletinele pe o aplicație. Imediat după ce a ridcat coletul și l-a pus în portbagaj trupele speciale l-au încercuit.

Foloseau o aplicație care a fost închisă din cauza utilizării ei pe piața neagră

Wickr Me era aplicația utilizată de traficanții de droguri. Este vorba despre o aplicație care cripta mesajele, iar utlizatorii puteau să folosească pseudonime fără a fi înregistrați cu date reale.

Aplicația a fost închisă la nivel mondial, după de pe ea se traficau materiale pornografice cu minori, sau utilizatorii de droguri o foloseau pentru a vinde stupefiante.

Prin aplicație cărăușul era notificat unde să lase pachetul. În pachetul pe care îl ridicase se aflau cinci kilograme de cannabis și un kilogram de hașiș.

Traficanții și-au dat seama că a fost ridicat de poliție

Imediat după prindere Cristian a colaborat cu anchetatorii și a vrut să îi ducă către locul în care trebuia să lase coletul. Însă cei cu care discuta pe Wickr Me, ”vladtepes2022” și ”balaurus100” schimbau locațiile de lăsare a pachetului.

Anchetatorii au notat că cel mai probabil aceștia și-au dat seama că bărbatul, cărăușul a fost prins și nu au mai ridicat coletul. Drept urmare, polițiștii s-au întors la BCCO Hunedoara cu inculpatul, iar pentru prinderea traficanților a fost deschis un alt dosar penal.

Pedeapsa primită

Virgil Cristian a fost condamnat pentru trafic internațional de droguri. Atât în primă instanță, apoi în apel, și chiar contestația făcută după decizia definitivă, acesta a spus că nu știa ce se află în coelte, deși în discuțiile purtate pe aplicație acesta spunea că știe că sunt droguri.

Drept urmare magistrații l-au condamnat la pedeapsa de 6 ani şi 8 luni închisoare cu executare, în primă instanță, pedeapsă menținută și la apel. Contestația a fost de asemenea respinsă de către magistrați. Cărăușul de droguri a rămas cu pedeapsa finală de 6 ani și 8 luni de închisoare cu executare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate