Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Dosar nou la Judecătoria Blaj: Începerea urmăririi penale pentru bărbatul care a votat în locul tatălui său la referendum

Publicat

Bărbatul din Roșia de Secaș depistat că a votat la referendum în locul tatălui său este cercetat penal de oamenii legii. Alături de acesta, au mai intrat în colimatorul polițiștilor și doi membri au unei secții de votare din localitate, care l-ar fi instigat pe bărbat să comită faptele.

Ilie Pușcaș a intrat în vizorul polițiștilor, după ce primarul comunei Roșia de Secaș a depus o plângere pe numele acestuia, pentru votare fără drept. Bărbatul a fost identificat că a votat cu urna mobilă în locul tatălui său, care era internat în spital, îndemnat fiind de membrii biroului secției de votare. Ilegalitatea s-a putut produce din cauza faptului că atât tatăl, cât și fiul purtau același nume.

În timp ce Ilie Pușcaș este urmărit penal pentru votare fără drept, cei doi membri ai secției de votare vor trebui să răspundă în fața oamenilor legii pentru instigare la comiterea acestei fapte. Potrivit unui comunicat de presă al PDL Alba, doi dintre membrii secţiei de votare 361 din Roşia de Secaş s-au deplasat, duminică (în ziua referendumului), cu urna mobilă la locuinţa unui bărbat din comună, care era netransportabil şi solicitase să voteze.

PDL Alba susţine că în data de 28 iulie bărbatul a fost internat de urgenţă la Spitalul din Sibiu, iar membrii secţiei de votare i-au cerut, duminică, să voteze în locul acestuia fiul bărbatului. „Profitând de faptul că cei doi purtau acelaşi nume, cei doi membri ai biroului electoral i-au cerut fiului să voteze în locul tatălui său”, au arătat membrii PDL.

Reprezentanții IPJ Alba ne-au informat că au finalizat cercetarea, iar în urma acesteia s-a dispus începerea urmăririi penale pentru cele trei persoane. Dosarul a fost înaintat Judecătoriei Blaj pentru soluționare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax