Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Dosar penal deschis de IPJ Alba, pentru infracțiuni de fraudă la vot, la Ciuruleasa. Ce s-ar fi întâmplat

Publicat

IPJ Alba a deschis un dosar penal și se efectuează cercetări sub aspectul infracțiunii de fraudă la vot, după ce PSD Alba a sesizat o posibilă problemă la Ciuruleasa, legată de urna mobilă. 

Potrivit IPJ Alba, din primele cercetări rezultă că cei doi membri ai secției de votare, care s-au deplasat cu urna mobilă, au luat cu ei, în plus, cu 70 de buletine de vot. Acestea nu au fost utilizate, la întoarcere fiind predate președintelui secției.

În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fraudă la vot, în forma tentativei, faptă prevăzută și pedepsită de art. 32 alin. 1 din Codul Penal, raportat la art. 387 alin. 1 din Codul Penal.

Cercetările au fost demarate după ce reprezentanții unui partid politic au reclamat faptul că echipa constituită la o secție de votare din comuna Ciuruleasa, pentru a de deplasa cu urna mobilă, ar fi avut asupra sa mai multe buletine de vot decât numărul de alegători care au solicitat urna mobilă.

Potrivit agerpres.ro, reprezentanţii Partidului Social Democrat (PSD) în Biroul Electoral al unei secţii de votare din comuna Ciuruleasa susţin că echipa desemnată să se deplaseze duminică, la alegerile locale parţiale, cu urna mobilă la solicitarea unui număr de 20 de alegători ar fi avut asupra sa un număr mult mai mare de buletine de vot, respectiv 90, ceea ce, în opinia acestora, „naşte suspiciunea rezonabilă de tentativă de fraudă”.

Cele două membre PSD în Biroul Electoral al secţiei de votare nr. 236 au depus o întâmpinare scrisă către preşedintele secţiei prin care solicită sancţionarea operaţiunii de votare şi dispunerea măsurilor legale care se impun, relatează agenția de știri AGERPRES.

CITEȘTE ȘI: PSD Alba sugerează o posibilă tentativă de fraudă, cu urna mobilă, la alegerile din comuna Ciuruleasa. Ce s-ar fi întâmplat

Concret, se susţine că echipa de membri desemnată să se deplaseze cu urna de vot specială la solicitarea unui număr de 20 de alegători care nu se pot deplasa la sediul secţiei ar fi luat asupra sa 90 de buletine de vot, adică cu 70 de buletine de vot în plus.

„Persoanele desemnate să însoţească urna mobilă sunt un membru PNL şi un membru USR, reprezentanta USR luând buletine de vot. Este un număr mult mai mare în raport cu numărul solicitanţilor de urnă mobilă, ceea ce naşte suspiciunea rezonabilă de tentativă de fraudă (…). Preşedintele biroului a împărţit buletine de vot membrilor biroului şi nu a înmânat el personal (…) buletinele de vor alegătorilor, astfel împărţindu-le, reprezentanta USR luând 70 de buletine de vot în plus în momentul deplasării cu urna mobilă, în condiţiile în care avea acces la acestea”, se arată în întâmpinarea menţionată.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax