Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Dosar penal după un control la o firmă din Sebeş care funcţiona fără autorizaţie de mediu. Ce au mai găsit poliţiştii

Publicat

politie

Poliţia Alba a deschis dosar penal în urma unui control la o firmă din Sebeş. A descoperit că societatea desfăşura activitate, cu autorizaţia de mediu suspendată şi depozita recipiente care prezentau urme de produse pentru protecţia a plantelor, clasificate ca foarte toxice, precum şi recipiente de la substanțe pentru protecția plantelor utilizate, termenul de valabilitate al acestor substanțe fiind expirat.

Potrivit IPJ Alba, în urma unui control la o societate comercială din Sebeş, poliţiştii din Alba au constatat că reprezentanţii acesteia desfăşurau activități de pregătire a semințelor, precum și alte activități auxiliare pentru producția vegetală, deşi firma avea autorizația de mediu suspendată.

De asemenea, poliţiştii au constatat că societatea nu avea completat din anul 2016 registrul privind evidența operațiunilor cu produsele de protecția plantelor clasificate ca foarte toxice.

Totodată, echipa de control a constata că într-o magazie erau depozitate recipiente care prezentau urme de produse pentru protecţia a plantelor, clasificate ca foarte toxice, precum şi recipiente de la substanțe pentru protecția plantelor utilizate, termenul de valabilitate al acestor substanțe fiind expirat începând cu anul 2012.

În acest caz, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de continuarea activității după suspendarea acordului de mediu sau a autorizației, respectiv a autorizației integrate de mediu, faptă prevăzută și pedepsită de art. 98, alin. 2, lit. C, din O.U.G. nr. 195/2005 și neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfășurarea activităților de colectare, tratare, transport, valorificare și eliminare a deșeurilor periculoase, faptă prevăzută și pedepsită de art. 63, alin.1, lit. b din Legea nr.211/2011 privind regimul deșeurilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax