Connect with us
Publicitate

AIUD

Dosar penal la Aiud, pentru vânzarea unor produse de protecția plantelor, expirate. Zeci de litri de substanțe confiscate

Publicat

Continuă controalele la societățile comerciale specializate în vânzarea de produse de protecția plantelor, transmite IPJ Alba. Polițiștii din Aiud au confiscat luni 27 de litri și 9 kilograme de astfel de produse, care aveau termenul de valabilitate expirat. A fost întocmit dosar penal.

Luni, poliţiştii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Aiud au efectuat un control la o societate comercială din municipiu, specializată în comercializarea produselor de protecţie a plantelor, în scopul verificării modului în care sunt respectate normele legale privind deţinerea acestui tip de produse, potrivit IPJ Alba.

Cu ocazia verificărilor, poliţiştii au constatat că reprezentantul societății oferea, spre vânzare, mai multe produse al căror termen de valabilitate era expirat.

În urma controlului, a fost luată măsura indisponibilizării cantităților de 27,4 litri și 9 kilograme de substanțe de protecția plantelor.

Vezi și: Zeci de litri de substanțe pentru protecția plantelor, expirate, confiscate de polițiști la Aiud. Dosare penale la două firme

Poliţiştii au întocmit dosar penal, în cadrul cărora sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri. Fapta este prevăzută şi pedepsită de art. 98, alin. 5, lit. b din OUG 195/2005 privind protecţia mediului și neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfășurarea activității de colectare, transport, valorificare și eliminare a deșeurilor periculoase, faptă prevăzută și pedepsită de art. 66 din OUG 92/2021, privind regimul deșeurilor.

Controalele vor continua și în perioada următoare.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax