Connect with us
Publicitate

ABRUD

Dosar penal pentru tentativă de înşelăciune. Motivul, un fals accident rutier la Abrud

Publicat

metoda accidentul Un pensionar din Deva a reclamat la poliţie că o persoană necunoscută a încercat să-l convingă că nepoţii lui au fost implicaţi într-un accident petrecut la Abrud şi că era necesară transportarea lor la o clinică din Bucureşti. Poliţia a deschis dosar penal pentru tentativă de înşelăciune.

Potrivit IPJ Hunedoara, în 2 octombrie, în jurul orei 16.05, la sediul Poliției Municipiului Deva s-a prezentat un bărbat în vârstă de 70 de ani, din Deva, care a sesizat faptul că, în 1 octombrie, în jurul orei 17.40, a fost contactat telefonic de către o persoană necunoscută care a încercat să îl inducă în eroare, comunicându-i că nepoții săi au suferit un accident de circulație în localitatea Abrud, județul Alba, fiind necesară transportarea lor la o clinică din municipiul București.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă de înșelăciune.

Pentru a nu deveni victimă a infracţiunii de înşelăciune comisă prin acest mod de operare, poliţiştii vă recomandă să verificaţi dacă ruda respectivă este într-adevăr rănită sau a fost implicată într-un accident rutier. Trebuie reţinut că nici Poliţia, nici reprezentanţii Parchetului nu reţin telefoanele mobile ale celor implicaţi într-un accident rutier. De asemenea, solicitaţi apelantului date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla ruda şi telefonaţi acolo pentru confirmare.

În cazul în care sunteţi contactat de persoane necunoscute şi nu reuşiţi să aflaţi dacă informaţiile sunt corecte, solicitaţi o întâlnire directă cu acestea şi apelaţi de urgenţă numărul 112, pentru a cere sprijinul Poliţiei.
Pentru a împiedica „documentarea” infractorilor  cu privire la familia dumneavoastră, poliţiştii mai recomandă să fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact pe reţelele de socializare sau pe stradă,  aparent întâmplător. Este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle informaţii despre familie sau vecini, pentru a le folosi în comiterea unor infracţiuni.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax