Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Dosar penal pentru ucidere din culpă, în cazul bebelușului decedat la UPU Alba Iulia. Poliția cercetează cum s-a produs tragedia

Publicat

Polițiștii din Alba au început o anchetă, în cazul bebelușului de trei zile, care a decedat în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe secția de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia. 

Mai exact,reprezentanții IPJ Alba, au declarat pentru alba24.ro, că a fost deschis un dosar in rem (n.r. se cercetează fapta, nu un autor anume) pentru ucidere din culpă. 

Reamintim că bebelușul de trei zile s-a înecat cu lapte în timpul hrănirii.

Potrivit reprezentanților unității medicale, o ambulanță l-a preluat dintr-o localitate din Zlatna și l-a adus de urgență la Spitalul Din Alba Iulia. Copilul se afla într-o stare foarte gravă și a fost necesară intubarea acestuia de la preluare și până când a ajuns la spital.

CITEȘTE ȘI: UPDATE: TRAGEDIE într-o familie din Alba: Un bebeluș care s-a înecat cu lapte a decedat la UPU Alba Iulia. Nu a putut fi salvat

Ajuns pe secția UPU bebelușul a fost intubat și ventilat. De asemenea s-au făcut demersuri pentru transferarea acestuia la maternitatea din Sibiu sau Târgu Mureș, însă potrivit reprezentaților instituției medicale acest lucru nu a mai fost posibil din cauza stării foarte grave a bebelușului.

În cele din urmă, chiar dcă medicii au depus eforturi serioase pentru a-i salva viața, bebelușul a decedat.

Poziția Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia

”O pacientă, în vârstă de 3 zile, a fost adusă de ambulanță în serviciul UPU la ora 18:36 pentru respirație dificilă afirmativ, apărută după alimentarea cu lapte. Starea bebelușului a fost gravă din momentul sosirii în Unitatea de Primiri Urgențe, fiind intubat și ventilat mecanic.

S-a luat legătura cu centrele universitare, iar cazul a fost acceptat de Spitalul Clinic Județean de Urgenta Târgu Mureș.

Deși s-au oferit toate îngrijirile medicale de specialitate necesare, starea pacientei s-a degradat, suferind multiple stopuri cardio-respiratorii. La sosirea echipajului din județul Mureș starea pacientei era atât de gravă, încât nu a putut fi transportată. Decesul a fost declarat la ora 02:00”, au transmis într-un comunicat, reprezentații spitalului.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax