Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Dosar penal: ucidere din culpă în cazul accidentului aviatic din Alba. Avionul nu era înmatriculat!

Publicat

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia au deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă în cazul accidentului aviatic din apropiere de Vințu de Jos, în urma căruia pilotul unui avion de agrement de mici dimensiuni, și-a pierdut viața. Potrivit procurorilor, sâmbătă s-a început urmărirea penală cu privire la infracțiunea de vătămare corporală din culpa, preschimbată luni în ucidere din culpă după moartea pilotului.

De asemenea, s-a extins urmărirea penală în legătură cu încălcări ale codului aerian civil. ”Este vorba despre exploatarea unei aeronave fără ca aceasta să posede un certificate de înmatriculare, de înregistrare sau de identificare și un certificate sau o autorizație de navigabilitate sau un document echivalent. Din primele cercetări se pare că aeronava nu era înmatriculată sau înregistrată” a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, Mihaela Chicea.

Informații similare vin și dinspre Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile. Din aceste motive, reprezentanții acestei instituții nu vor ridica epava aeronavei.

Dosarul este înregistrat la Parchetul Curții de Apel Alba Iulia, poliția realizând cercetările.

Omul de afaceri albaiulian Zaharie Groza (60 de ani) a murit la spital, în urma accidentului de avion în care a fost implicat în acest weekend. Reamintim că acesta pilota avionul de mici dimensiuni, proprietate personală, şi a fost nevoit să aterizeze forţat, sâmbătă, în jurul orei 14.30, pe un câmp în apropiere de Vinţu de Jos.

Vezi FOTO VIDEO Un avion de mici dimensiuni a ATERIZAT FORŢAT, lângă Vinţu de Jos

A suferit politraumatisme şi a fost transportat cu elicopterul SMURD la o clinică din Târgu-Mureş.

Zaharie Groza (60 de ani), administratorul firmei „7 Uşi”, era pilot experimentat şi pasionat de zboruri de agrement, cu avionul pe care îl deţinea și-l întreţinea singur.

Sâmbătă după-amiaza, după accident, Groza ar fi spus că zbura doar de zece minute, când a fost nevoit să aterizeze forțat, deoarece l-ar fi „întors niște rafale de vânt”. Apelul la 112 a fost făcut de o persoană care a observat incidentul.

La faţa locului s-au deplasat de urgenţă echipaje SMURD şi ulterior elicopterul SMURD. Era conştient imediat după accident, însă avea politraumatisme, fracturi deschise şi alte leziuni.

Omul de afaceri a mai fost implicat şi în 2013, într-un accident similar. Pe 21 iunie, acum patru ani, avionul pe care îl pilota s-a prăbuşit foarte aproape de malul râului Mureş, la Teleac, lângă Alba Iulia. Şi atunci a fost nevoit să aterizeze forţat, după probleme la motorul aparatului de zbor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax