Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Dosare penale întocmite de poliţiştii din Alba pentru patru şoferi prinşi în trafic cu alcool la volan, permisul reţinut sau maşina neînmatriculată

Publicat

Poliţiştii din Alba au întocmit mai multe dosare penale pe numele uşor şoferi surprinşi în trafic sub influenţa alcoolului, fără permis sau cu maşina neînmatriculată. Infracţiunile au fost constatate vineri şi sâmbătă, în Petreşti, Sebeş, Abrud şi Aiud.

Vineri, la ora 11.45, poliţiştii rutieri din Aiud au oprit pentru control, pe strada Cuza Vodă din municipiu, un autoturism condus de Daniel F.D. (30 ani), din București. Acesta nu a putut prezenta permisul de conducere, astfel că poliţiştii verificat în baza de date şi au constatat că bărbatul nu avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, având permisul reţinut. Au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost retrasă”.

Sâmbătă, la ora 18.10, poliţiştii rutieri din Sebeş au oprit în trafic, pentru verificări, un autoturism condus pe strada Călărași din municipiu de către S.I. (23 de ani), domiciliat în comuna Daia Română. Procedând la verificarea documentelor conducătorului auto şi ale autoturismului, poliţiştii au stabilit că numărul provizoriu aplicat pe autoturism era expirat din 29 august 2013. În cauză poliţiştii au întocmit un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”.

Sâmbătă, la ora 23.40, poliţiştii rutieri din Sebeş, aflaţi în executarea serviciului de supraveghere şi control al traficului rutier pe strada 1 Mai din Petrești, au oprit pentru control un autoturism condus de M.G. (25 de ani), din aceeaşi localitate. Deoarece conducătorul auto emana miros de alcool, poliţiştii au procedat la testarea bărbatului cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0,41 mg/l alcool în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul municipal Sebeș, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii gradului de alcoolemie. Se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are  o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 2.05, poliţişti din Abrud aflaţi în executarea serviciului de menţinere a odinii publice şi supravegherea traficului rutier au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Traian din oraş de către N.A.I. (23 de ani), din comuna Bucium. La verificarea cu o fiolă alcooltest, reactivul s-a înverzit în totalitate, fapt pentru care N.A.I. a fost condus la spitalul orăşenesc Abrud, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii  gradului de alcoolemie. Şi faţă de acesta se efectuează cercetări pentru ,,conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax