Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Dosare penale pentru doi administratori de firmă din ALBA. Peste 3000 de petarde CONFISCATE de poliţişti

Publicat


petarde

petardeDoi administratori de firme din Alba s-au ales cu dosare penale, în urma unei acţiuni a poliţiştilor privind deţinerea, folosirea şi comercializarea articolelor pirotehnice. La sediul acestora au fost găsite şi confiscate peste 300 de astfel de produse, pe care firmele nu erau autorizate să le vândă. În total, oamenii legii au confiscat peste 3.700 de petarde, în urma mai multor acţiuni de control. Şi un minor de 15 ani din Sebeş a fost prins în timp ce vindea petarde.

Potrivit IPJ Alba, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au continuat activităţile de prevenire a evenimentelor negative şi combatere a ilegalităţilor privind deţinerea, folosirea şi comercializarea articolelor pirotehnice.

Joi, cu ocazia unor controale efectuate la două societăţi comerciale din municipiul Alba Iulia, poliţiştii au identificat 342 de articole pirotehnice din categoria a II-a, expuse pentru vânzare, în condiţiile în care cele două societăţi comerciale nu sunt autorizate pentru efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice.

Poliţiştii au luat măsura confiscării celor 342 de articole pirotehnice, iar faţă de administratorii celor două societăţi comerciale au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”.

Tot joi, poliţiştii de ordine publică din Sebeş l-au depistat pe un minor în vârstă de 15 ani, din comuna Daia Română, care avea asupra sa 95 de petarde.

Poliţiştii au confiscat petardele iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea împrejurărilor în care minorul a intrat în posesia lor.

De la în debutul acţiunii Foc de Artificii 2014, poliţiştii din Alba au constatat 13 infracţiuni privind fapte de „operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept” şi au confiscat peste 3.700 de obiecte pirotehnice din categoriile I şi II.

Poliţiştii din Alba continuă acţiunile pentru prevenirea şi combaterea încălcării prevederilor legale ce reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de persoane fizice sau juridice.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reaminteşte următoarele aspecte legale:

În conformitate cu prevederile Legii nr.126/1995, republicată, privind regimul materiilor explozive, orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an.

Comercializarea de către persoane fizice sau juridice neautorizate a obiectelor pirotehnice din clasa I se sancţionează cu amendă de la 2.000 la 5.000 de lei.

Comercializarea obiectelor pirotehnice către persoane care nu au împlinit vârsta de 18 ani se sancţionează cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei.

Neîndeplinirea condiţiilor legale privind inscripţionarea pe ambalajul obiectelor artizanale de distracţie, fabricate şi confecţionate pe bază de amestecuri pirotehnice, în limba română, a denumirii, clasei din care fac parte, instrucţiunilor de folosire, termenului de garanţie, precum şi pericolelor care apar la păstrarea, depozitarea, manipularea sau folosirea lor se sancţionează cu amendă de la 5.000 lei la 7.500 de lei.


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Spitalul din Ocna Mureș, reabilitat parțial, NU poate trata bolnavi. ISU solicită scenariu de siguranță la foc pe toată clădirea

Publicat

spital

Reabilitarea unui etaj al Spitalului din Ocna Mureș nu poate fi finalizată și dată în folosință din cauza unor interpretări ale legilor care privesc siguranța la incendii. Practic, Spitalul Județean de Urgențe Alba Iulia a reabilitat etajul I al clădirii din Ocna Mureș, dar reprezentanții ISU Alba au refuzat să semneze procesul verbal la finalizarea […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO Sebeșul la ceas aniversar: 775 de ani de atestare documentară a orașului

Publicat

Anul 2020 va fi marcat la Sebeș de aniversarea celor 775 de ani scurși de la prima atestare documentară a orașului, de la prima mențiune scriptică a denumirii orașului, „Malembach” într-un document papal, emis la 22 februarie 1245, în contextul refacerii comunităților transilvănene după distrugerile provocate de Marea Invazie Mongolă (1241-1245). În întâmpinarea acestei aniversări, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Consilierul lui Mircea Hava și secretarul general al AJF, momente de neuitat la urgența spitalului din Alba. Reacții pe Facebook

Publicat

coser

Două postări prin care este exprimată revolta față de modul de lucru de la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Alba. Mihai Coșer, consilierul europarlamentarului Mircea Hava și Mihai Tîra – secretarul general al Asociației Județene de Fotbal au postat pe rețeaua de socializare Facebook ce au pățit când au fost nevoiți să […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Noutăți alarmante despre coronavirus: perioada de incubație ar putea fi mai mare

Publicat

Autorităţile din provincia chineză Hubei, unde s-a declanşat epidemia de coronavirus, au raportat că perioada de incubaţie pentru noua tulpină a virusului ar putea fi de până la 27 de zile, potrivit mass-media de stat, citate de DPA, informează Agerpres. Cotidianul Hubei din centrul Chinei a raportat că un bărbat în vârstă de 70 de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate