Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Dosare penale pentru doi bărbaţi, din Bistra şi Lunca Mureşului, permise reţinute şi amenzi. Poliţişti şi radare pe şoselele din mediul rural din Alba

Publicat

actiune politia Poliţiştii rutieri au reţinut, vineri, în cadrul unei acţiuni desfăşurate în mediul rural, două permise de conducere şi şapte certificate de înmatriculare. La capitolul amenzi pentru nereguli pe şosele, au dat sancţiuni de peste 26.000 de lei. De asemenea, doi bărbaţi, din Bistra şi Lunca Mureşului, s-au ales cu dosare penale pentru infracţiuni rutiere.

Poliţiştii rutieri şi cei de ordine publică din judeţul Alba au continuat, vineri, activităţile în cadrul Planului de acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere în mediul rural.

S-a acţionat, în principal, pentru combaterea excesului de viteză, aparatele radar fiind folosite pe principalele artere rutiere ale judeţului, în locurile unde există risc de producere a accidentelor.

Cu această ocazie, poliţiştii au constatat 162 de abateri contravenţionale ale conducătorilor auto de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice, ce au fost sancţionate cu amenzi în valoare totală de 26.640 lei, dintre acestea 86 fiind aplicate pentru depășirea limitei legale de viteză.

Totodată au fost constatate două infracţiuni la regimul rutier, au fost reţinute două permise de conducere şi retrase 7 certificate de înmatriculare.

La ora 8.30, poliţiştii Postului de Poliție Ciugud au oprit pentru control, pe DJ 107, pe raza localităţii Şeuşa, o autoutilitară condusă de B.G., de 58 de ani, din comuna Bistra, judeţul Alba.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că autoutilitara nu este înmatriculată în circulaţie, motiv pentru care faţă de conducătorul auto a fost întocmit dosar penal în care este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere a unui autovehicul neînmatriculat.

La ora 12.54, poliţiştii din Ocna Mureş l-au depistat pe D.E., de 59 de ani, din Lunca Mureşului, în timp ce conducea un moped, prin comuna Lunca Mureşului, fără a poseda permis de conducere. Faţă de mopedist cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere fără permis.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă, cu viteza adaptată condiţiilor de trafic şi meteo şi să acorde o atenţie sporită pietonilor.

Viteza excesivă sau neadaptată alături de depăşirea neregulamentară condiţiilor de trafic şi indisciplina pietonilor reprezintă cauze principale ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice.

Amplasarea radarelor perioada 14 -15 septembrie, în Alba

DN 1Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

DN 1- Sebeş – Cu – Cunţa – limită judeţul Sibiu

DN 1 – Alba IuliaSebeş – Cut – Cunţa

DN 1 – Alba Iulia – Sântimbru – Oiejdea

DN 7 – Săliştea – limită cu judeţul Hunedoara

DN 7 – Alba Iulia – Șibot – limită judeţul Hunedoara

DN 67C – Transalpina – Sebeş – Petreşti – Săsciori – Daia Română

Munţii Apuseni:

DN 74 A – Câmpeni –Vadu Moţilor – Albac

DN 74 – Alba Iulia – Micești – Ighiu

DN 74 – Abrud –– Bucium Cerbu – Zlatna – Feneş

DN 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax