Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Dosare penale pentru infracţiuni rutiere, în judeţul Alba. Bărbaţi cercetaţi pentru alcool la volan sau conducere fără permis

Publicat

politie

masina politie rutiera alba Patru șoferi din comuna Berghin, localitatea Iclod, municipiu Blaj și județul Sibiu sunt cercetați de polițiști din Alba după ce au fost prinși conducând sub influența alcoolului sau fără a poseda permis. Un tânăr de 24 de ani din comuna Micăsasa, județul Sibiu, a fost prins de polițiștii Secţiei 5 Poliţie Rurală Blaj în timp ce conducea un tractor cu alcool „la bord” și fără a poseda permis de conducere.

La data de 27 februarie, în jurul orei 17.40, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Blaj l-au depistat pe T.L., de 24 de ani, din comuna Micăsasa, judeţul Sibiu, în timp ce conducea un tractor, pe DN 14 B, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule şi fiind sub influenţa alcoolului.

În urma testării tânărului cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,55 mg/litru alcool pur în aerul expirat şi a fost condus la spitalul din Blaj unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, poliţiştii au constatat că tractorul aparţine unui cetățean din comuna Micăsasa, care i l-a încredinţat tânărului, cunoscând faptul că acesta nu posedă permis de conducere şi că se afla sub influenţa alcoolului.

Faţă de T.L., poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului şi conducere fără permis, iar faţă de proprietarul tractorului, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de „încredinţarea unui vehicul, pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influenţa alcoolului ori a unor substanţe psihoactive”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 335 alin. 3 din Codul Penal.

În aceeaşi zi, în jurul orei 20.30, poliţiştii Posturilor de Poliție Comunale Ciugud și Vințu de Jos, în timp ce acţionau pe raza comunei Ciugud, l-au depistat pe S.F., de 26 de ani, din comuna Berghin, judeţul Alba, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

Tot sâmbătă, în jurul orei 22.10, poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Jidvei, în timp ce efectuau patrularea pe raza localităţii Iclod, comuna Sâncel, au oprit pentru control, un autoturism condus S.A., de 59 de ani, din localitate.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0.75 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Blaj unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de S.A., cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

În noaptea de 27/28 februarie, în jurul orei 04.00, poliţiştii rutieri din Blaj au efectuat semnal de oprire unui autoturism ce circula pe B-dul Republicii din municipiu.

Şoferul autoturismului a ignorat semnalul poliţiştilor şi şi-a continuat drumul, motiv pentru care s-a trecut la urmărirea lui, acesta fiind blocat pe strada Gheorghe Bariţiu.

La volanul autoturismului, a fost identificat S.A.N., de 18 ani, din Blaj, care era sub influenţa alcoolului. În urma testării lui cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,51 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Blaj unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de tânăr, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax