Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Dosarele pensionarilor încadraţi în grupe speciale de muncă creează haos la Tribunalul Alba

Publicat

sala judecata

Cele câteva mii de dosare pentru pensionarii încadraţi în grupe speciale de muncă depuse la Tribunalul Alba sunt dificil de soluţionat, în condiţiile în care avocaţii angajaţi să îi reprezinte au depus actele în acelaşi dosar pentru fiecare lot de pensionari, fără să ţină cont de situaţia particulară a acestora.

Potrivit unor surse judiciare, cercetarea pretenţiilor fiecărui reclamant în parte devine astfel greu de realizat şi este necesară disjungerea şi depunerea la dosar a actelor pentru fiecare pensionar în parte. Pe rolul instanţei s-au înregistrat dosare cu câte aproximativ 50 de pensionari. Acestea au fost repartizare mai multor complete de judecată, iar magistraţii au apreciat necesitatea disjungerii cauzelor pentru fiecare reclamant în parte.

De asemenea, completul de judecată din data de 23 februarie a constatat că este nevoie să se depună contractele de asistenţă judiciară pentru fiecare reclamant, în condiţiile în care pe delegaţia ataşată acţiunii figurează doar câteva nume ale pensionarilor. Astfel, magistraţii au acordat termen până la care avocaţii vor avea obligaţia de a dovedi faptul că îi reprezintă pe toţi reclamanţii din dosare şi nu doar pe unii dintre ei, urmând ca la acel termen să se pună în discuţie disjungerea cauzelor.

Prezent în conferinţa de presă de la PDL Alba, senatorul Alexandru Pereş a atras atenţia asupra acestei situaţii, precizând totuşi că demersurile făcute de PNL în sprijinul pensionarilor au fost inutile: „Eu apreciez că au încercat să ajute, dar, în prezent, nu cred că mai este cazul. 28.000 de pensionari din Alba şi-au primit deja pensiile mărite, inclusiv pe luna ianuarie. În total, vorbim de 31.000 de pensionari ce urmează să-şi primească banii. După părerea mea, în luna martie ar trebui să intrăm în normalitate de plată”.

Pensionarii merg până la capăt cu procesele

Avocaţii liberali au precizat că nu au o problemă în a-i reprezenta în instanţă individual pe pensionari şi că până la urmă munca angajaţilor Tribunalului Alba a fost îngreunată prin disjungere.

Pensionarii sunt hotărâţi să meargă până la capăt cu procesele, iar cei care au primit majorările pentru grupele speciale de muncă pe card şi în conturi aşteaptă de la Casa Judeţeană de Pensii Alba cupoanele şi deciziile prin care s-au făcut plăţile, pentru a calcula exact majorările, deoarece, conform acestora, au indicii din calculele pe care le-au făcut că majorările nu au fost de 50% şi 25% cum prevede legea, ci sunt mai mici.

Totodată, cel mai probabil de săptămâna viitoare, avocaţii liberali şi pensionarii pregătesc dosarele pentru acţionarea în instanţă pentru reţinerile de 5,5% din pensii, reprezentând asigurarea pentru sănătate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Roman Florin

    vineri, 25.02.2011 at 17:41

    Regretabil este ca cineva se antepronunta pe o cauza aflata in rolul instantei, ceea ce nu e in regula. La Bucuresti instantele judeca „la pachet” cauzele cu pagubitii unei banci, desi sunt situatii diferite. „Chichitele” invocate si generalizate nu fac bine actului de justitie.

  2. St.

    vineri, 25.02.2011 at 19:17

    Face-ti loc si celor care din fosta grupa 1 munca conditii deosebite, legea noua a pensiilor, le-o transforma printrun vot fraudulos in grupa 2 munca. Frauda pe fata in direct la TV. Pe astia cine-i ajuta ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax