Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Dosarul caselor lui Iohannis, CLASAT. Procurorii de la Parchetul Curții de Apel Alba Iulia îl declinaseră la Parchetul General

Publicat

Procurorii Parchetului General au clasat dosarul privind casele președintelui Klaus Iohannis, deschis ca urmare a unei sesizări depuse de ziariștii de la portalul Luju.ro, site apropiat postului Antena 3. Este vorba despre un denunț depus la la DNA, declinat apoi la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia şi ulterior (în 2018) la Parchetul General.

Dosarul a fost clasat pe motiv că faptele au mai fost investigate (Art. 16, litera i din Codul de Procedură Penală), au declarat pentru G4Media.ro, surse judiciare.

În dosar a fost audiată ca martor și soția președintelui, Carmen Iohannis. Plângerea îi viza pe sotii Iohannis și pe notarul Radu Gabriel Bucșa din Sibiu, în legatură cu modul în care cuplul prezidențial a intrat, din 1999, în posesia a două imobile din centrul Sibiului, situate pe strada Nicolae Balcescu nr. 29 și pe strada Gheorghe Magheru nr. 35.

  • Dosarul a fost deschis în urma unui denunţ depus de SC Jurindex Media SRL, societatea care administrează site-ul Lumeajustitiei.ro, reprezentată de jurnalistul Răzvan Savaliuc, împotriva preşedintelui Klaus Iohannis, a soţiei acestuia, Carmen Iohannis, precum şi împotriva notarului Radu Gabriel Bucşă, reclamaţi pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, printre care abuz în serviciu, fals intelectual, spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat.
  • Iniţial, denunţul a fost înregistrat în mai 2018 la DNA, declinat apoi la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia şi ulterior la Parchetul General.

În denunţul depus la Parchet se arată că familia Iohannis ar fi refuzat să restituie statului suma de 320.000 de euro, bani proveniţi din închirierea unui imobil din Sibiu care ar fi fost dobândit nelegal.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax