Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Dosarul Scutea-Tamaș, la Curtea de Apel Alba Iulia. Judecătorul a depus cerere de abţinere pe motiv de incompatibilitate

Publicat

La Curtea de Apel Alba Iulia a fost programat, marţi, primul termen de judecată în cazul Dosarul „Continental”, în care sunt inculpaţi avocata Doina Scutea, decanul Baroului de Avocaţi Alba şi omul de afaceri Dorel Tamaş. Acuzaţiile în cazul avocatei sunt de complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, respectiv înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani, delapidare în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, pentru miliardarul albaiulian.

UPDATE: Instanţa a decis amânarea judecării cauzei pentru 4 octombrie. Judecătorul a depus cerere de abţinere, pe motiv de incompatibilitate.

În dosar mai sunt judecate şi alte patru persoane, pentru înşelăciune şi fals: Anca Gherman (notar public), Cătălina Crinela Pop (administrator SC „Monoprod” SRL), Delia Angela şi Radu Soare (brokeri de asigurări).

În rechizitoriul întocmit de procurori se precizează că:

„La data de 14 mai 2008, inculpatul Tamaş Dorel Cristian, în calitate de administrator al SC <Ardeleana> SA şi o societate comercială din Cluj Napoca au încheiat un antecontract de vânzare-cumpărare cu privire la vânzarea Hotelului <Continental> din acelaşi oraş. Preţul tranzacţiei a fost stabilit la suma de 10 milioane de euro, din care a fost achitată suma de 2 milioane de euro cu titlu de avans, diferenţa urmând a fi plătită la finalizarea vânzării. Cu această ocazie, Tamaş Dorel Cristian le-a ascuns viitorilor proprietari împrejurarea că, în cursul anilor 2001 şi 2003, faţă de imobilul ce făcea obiectul antecontractului au fost demarate procedurile de retrocedare în baza Legii 10/2001 de către Colegiul Reformat Debreţin şi separat de către Eparhia Reformată din Ardeal. De asemenea, inculpatul Tamaş Dorel Cristian le-a ascuns viitorilor cumpărători inclusiv faptul că proprietarul imobilului, SC <Ardeleana> SA, îşi asumase obligaţia de a închiria locuri de parcare de la Primăria municipiului Cluj Napoca, obligaţie care ar fi revenit cumpărătorilor după perfectarea vânzării.
În acest context, inculpata Scutea Doina a participat la negocierea contractului alături de Tamaş Dorel Cristian şi, susţinând în mod nereal că reprezintă interesele SC <Ardeleana> SA în calitate de avocat, le-a creat reprezentanţilor firmei ce intenţiona să cumpere hotelul convingerea că imobilul nu are probleme juridice şi că aspectele consemnate în Cartea Funciară corespund situaţiei reale.
După încasarea avansului de 2 milioane de euro, pentru a ascunde provenienţa ilicită a acestei sume, inculpatul Tamaş Dorel Cristian şi-a însuşit suma totală de 702.750 lei sub pretextul că plăteşte salariile a doi angajaţi şi a achitat un credit în sumă de 1.488.406 euro.”

Implicarea celorlalte persoane în acest dosar a fost stabilită în contextul în care procurorii au identificat utilizarea unor mecanisme financiare în cazul contractării unor credite BCR.

Vă prezentăm comunicatul transmis de reprezentantul Curţii de Apel Alba Iulia:

„Dosarul cunoscut opiniei publice ca dosarul <Continental>, în care prin Rechizitoriul întocmit de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia au fost trimişi în judecată Tamaş Dorel Cristian – administrator al SC <Ardeleana> SA, Scutea Doinea – decan al Baroului Alba, alături de alte 4 persoane.

Dosarul nu s-a judecat astăzi la Curtea de Apel Alba Iulia întrucât judecătorul la care a fost repartizat aleatoriu spre judecare acest dosar a formulat o cerere de abţinere, fiind incompatibil să judece cauza deoarece a soluţionat anterior, în aceeaşi cauză, în cursul urmăririi penale, o propunere de arestare preventivă.

Prin urmare, dosarul a fost repartizat aleatoriu unui alt complet de judecată iar primul termenul de judecată a fost stabilit pentru data de 04.10.2011.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. michelangelo

    marți, 06.09.2011 at 09:20

    si bineinteles la primul termen se vor discuta doar cererile de amanare ale inculpatilor pentru angajare de avocat, inclusiv ale decanului baroului.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax