Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO | Dosarul contrabandei cu aur din Turcia: 15 inculpați arestați preventiv și alți 11 obligați să nu părăsească țara

Publicat

Dintre cele 26 de persoane reținute, cu propunere de arestare preventivă, în dosarul contrabandei cu aur din Turcia, instanța a admis propunerea procurorilor față de 15 inculpați, arestați preventiv pentru 29 de zile și față de alți 11 a fost dispusă măsura obligării de a nu părăsi țara timp de 30 de zile. Hotărârea nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs.

În data de 11 decembrie 2013, la Tribunalul Alba s-a judecat propunerea formulată de DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia de arestare preventivă a 26 de inculpaţi, acuzaţi în principal de săvârşirea infracţiunilor de constituire grup infracţional organizat, contrabandă şi comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate. Această acţiune a procurorilor DIICOT este cunoscută opiniei publice din presă, sub numele de „Dosarul contrabandei cu aur din Turcia”.

Tribunalul Alba a admis propunerea DIICOT şi a dispus arestarea preventivă pe o durată de 29 de zile pentru 15 dintre inculpaţi.

Tribunalul Alba a respins propunerea DIICOT în ceea ce îi priveşte pe 11 inculpaţi, faţă de aceştia a dispus măsura obligării de a nu părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile. Pe durata măsurii obligării de a nu părăsi ţara inculpaţii trebuie să respecte obligaţiile prevăzute de lege (art.145¹ raportat la art.145 alin1/1 C. p. penală ). Instanţa a pus în vedere inculpaţilor că în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor ce le revin, măsura obligării de a nu părăsi ţara va fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

Inculpaţii prezentaţi Tribunalului Alba sunt atât cetăţeni români cât şi cetăţeni turci din judeţele Constanţa, Ialomiţa, Argeş, Timiş, Braşov, Alba, Arad, Oradea, Sibiu şi Suceava .

Hotărârea Tribunalului Alba nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 24 de ore de la pronunţare, ce va fi judecat de către Curtea de Apel Alba Iulia.

Sursa foto: Observator de Constanța. Vezi mai multe imagini pe observator.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax